AcasăNewsSe intorc ninsorile si viscolul! Cod galben pentru mai multe judete!

Se intorc ninsorile si viscolul! Cod galben pentru mai multe judete!

Ninsorile si viscolul vor cuprinde din nou mare parte din tara, incepand de vineri. Meteorologii au emis doua atentionari Cod galben, anuntand precipitatii abundente si vant puternic in mai multe judete din tara, pana sambata dupa-amiaza.

Va gandeati ca scapam de ninsori si vantul taios? Nici vorba! Asa ca e bine sa tineti cont de avertizarile meteorologilor si sa va imbracati corespunzator si, mai ales, sa nu plecati la drum inainte de a va informa despre starea traficului rutier in zona in care vreti sa ajungeti.

Specialistii Administratiei Nationale de Meteorologie informeaza ca in cursul zilei de vineri, 18 ianuarie, va ninge in Suceava, Neamt, Botosani si Bacau. La munte vor cadea ninsori abundente, vantul va sufla cu putere, in special in zonele inalte, viscolind zapada.

In judetele Vrancea, Vaslui si Iasi vor fi precipitatii mixte, ce ar putea duce la formare a poleiului. In Oltenia, Banat, Muntenia si Dobrogea vor cadea ploi, local de peste 20 l/mp. Vantul va avea intensificari, in special in zonele de sud si sud-est, unde rafalele vor depasi 50 km/h.

Incepand de vineri, de la orele 18, cand expira prima avertizare Cod galben, si pana sambata la orele 15, meteorologii informeaza ca va continua sa ninga. In noaptea de 18 spre 19 ianuarie, si in prima parte a zilei de sambata, vor cadea precipitatii sub forma de ninsoare in Banat, Crisana, Maramures, Moldova, nordul Olteniei si al Munteniei. Vantul va sufla cu putere in special in Moldova, Crisana si Banat, meteorologii anuntand ca rafalele de pana la 60 km/h vor spulbera zapada. Si la munte va fi viscol, intensificarile vantului depasind, la rafala, 90 km/h.

1.028 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger