AcasăNewsSe intorc ninsorile! Avertizare meteo pentru mai multe judete

Se intorc ninsorile! Avertizare meteo pentru mai multe judete

In plina luna februarie, in unele regiuni ploua, in prima parte a zilei de joi, iar in altele sunt anuntate, incepand cu orele urmatoare, precipitatii specifice sezonului in care ne aflam.

Este vorba despre judetele din nordul tarii, care vor intra sub incidenta unei avertizari COD GALBEN, incepand din aceasta seara, de la ora 18. Avertizarea este valabila pana vineri, la ora 17. In perioada mentionata, in zonele colorate cu galben pe harta atasata sunt asteptate ninsori insemnate. Specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie spun ca „in toate zonele de munte va ninge, iar in regiunile nord-estice, nordice si centrale, treptat vor predomina ninsorile” si ca „local in Carpatii Orientali, precum si in nordul Moldovei, Maramures si in estul Transilvaniei, cantitatile de precipitatii vor atinge 15…20 l/mp si se va depune strat nou de zapada”.

Din peisaj nu va lipsi nici vantul. Sunt asteptate rafale de 45-55 km/h in Moldova, dar si pe crestele muntilor, de 65-70 km/h, incepand cu primele ore ale zilei de vineri. Totodata, conform ANM, „mai ales pe parcursul zilei de vineri (09 februarie) intensificari temporare ale vantului se vor semnala si in regiunile sudice, sud-estice si centrale, cu viteze in general de 50…55 km/h”.

sursa foto: ANM

246 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger