AcasăNewsSe intampla in Romania lui 2014! Copil de sapte ani, operat la...

Se intampla in Romania lui 2014! Copil de sapte ani, operat la piciorul sanatos

Caz incredibil petrecut la Spitalul de Copii din Brasov, unde un baietel de sapte ani, cu fractura de femur, a fost operat la piciorul sanatos.

Internat la mijlocul lunii ianuarie, cu „fractura supracondiliana femur stang”, micutul Mihai Dorca, de sapte ani, prezenta, conform unui buletin medical eliberat dupa aproximativ o saptamana, „o incizie chirurgicala de 3,5 centimetri la nivelul genunchiului drept”.

Parintii micutului au depus o plangere la Colegiul Medicilor din Brasov, dupa ce au aflat verdictul medicului legist, conform monitorfg.ro, iar Vasile Barbu, presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Pacientilor, a anuntat, la Realitatea TV, ca este un caz clar de malpraxis, iar parintii ar trebui sa ceara daune.

„Suferinta a existat, niste consecinte pot aparea in timp, copilul are nevoie de daune si recuperare. Familia trebuie sa se adreze si medicului si spitalului. Sfatuim familia sa solicite daune de la firma de asigurari” a fost anuntul transant facut de Vasile Barbu.

In schimb, reprezentantii spitalului se apara sustinand ca nu a fost vorba despre o operatie, doar despre o incizie, iar familia a fost instiintata inca de la momentul respectiv. Incidentul a fost pus pe seama grabei, iar doctorul si-a cerut scuze, precizand ca nu vor fi consecinte.

author avatar
Cristi Ionita
249 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger