AcasăNewsSe inflameaza #rezist: Protestele - provocari!

Se inflameaza #rezist: Protestele – provocari!

Protestele nu mai sunt ce au fost. Mai nou, in Romania totul se reduce la provocari, nu la manifestari prin care un grup sau mai multe isi revendica drepturile. In continuare, cativa dintre asa-zisii lideri ai protestatrilor se cred haiduci si incearca sa-si faca singuri dreptate, iar autoritatile nu indraznesc sa ii articuleze. De fapt, #rezist  asta asteapta.

Ieri dimineata, Ministerul Justitiei a fost pur si simplu vandalizat, pentru a treia oara. Sediul institutiei a fost atacat in doar cateva zile cu ketchup, mustar si, mai nou, cu oua de catre protestatarii #rezist. Jandarmii au fost din nou ”luati prin surprindere” si nu au rectionat dupa ce mai multe persoane au aruncat cu oua in sediul institutiei conduse de Tudorel Toader, caruia ii reproseaza promovarea ordonantei de urgenta prin care au fost modificate legile justitiei. Printre cei care s-au aflat in fata sediului erau, evident, Cristian Dide si Marian Morosanu, poreclit Ceausescu. Acestia s-au urcat pe un automobil, persifland jandarmii intrucat pe duba scria: ”Camioneta antijandarmi”. De pe platforma autovehiculului au ”tras” cu oua in cladirea ministerului fara nicio jena. Totodata, protestatarii au adus doua manechine care ii infatisau pe Tudorel Toader si Calin Popescu Tariceanu, pe care le-au „plantat” pe spatiul verde din fata Ministerului Justitiei. Pe de alta parte, la Timisoara tot un protest similar s-a desfasurat in fata sediului Curtii de Apel din localitate. Aici manifestantii au adus o tava cu excremente pe care au amplasat-o la intrarea in sediu. Asadar, nivelul protestelor a atins pragul cel mai de jos. Nimeni nu ia insa nicio masura. Jandarmii dau amenzi si se tin deoparte de cei pe care ar trebui sa-i sanctionaze asa cum se intampla in toata Europa. Aminitm aici, protestul ”vestelor galbene” din Franta unde masurile luate de jandami au fost drastice. Comisarul sef Christian Ciocan, purtatorul de cuvant al Federatiei Sindicatelor Democratice a Politistilor din Romania (FSDPR), a declarat ca ce se petrece nu este deloc intamplator. ”Vreau sa atrag atentia asupra unui lucru. Masinile de la Minister nu sunt chiar asa parasite pe nicaieri si nimeni nu vede ca cineva arunca cu mustar. Mai mult, exista si timpul necesar ca sa pui niste afise. Pentru mine nu e surprinzator, e aproape cristal ce se intampla acolo. Cum au unii posibilitatea – ca oricare dintre noi daca ne-am duce la MJ sa dam cu ketchup sau sa punem bannere nu am reusi.  Este surprinzator si nesurprinzator ca unii pot sa faca chestia asta, in numar de sapte, mereu tot ei”, a spus acesta.

author avatar
Ramona Feraru
467 afisari

2 COMENTARII

  1. Ce pretentie sa ai despre gangavitul ala blond,zis protestatar,nu vedeti ca abia vorbeste,d-apai sa mai si gandeasca,un cretin!

  2. D-na Feraru, de ce-i numiti „protestatari”? Ei sint numai niste mici anarhisti. De neinteles atitudinea celor platiti sa anihileze asa ceva.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger