AcasăNewsSe cer locatii speciale pentru injurat Occidentul

Se cer locatii speciale pentru injurat Occidentul

Un consiliu islamic australian a cerut infiintarea de ” refugii” unde tinerii musulmani sa-si exprime ”fara teama” punctele de vedere ”incendiare”. Deloc pe placul autoritatilor.

Musulmanii nervoși vor spații pe banii statului să se manifeste

”Crearea de spatii sigure de care tinerii musulmani au nevoie urgenta sa se intalneasca si sa discute o serie de subiecte in termeni emotionali”. Iata ce a cerut consiliul musulman al statului Victoria unei comisii de ancheta parlamentara asupra libertatii religioase. ”Un refugiu unde ei ar putea discuta ”franc” si chiar ”utiliza termeni care, in spatiul public, ar putea fi considerati incendiari”. Pe banii cui? Ai statului, fireste. Consiliul musulman doreste ca aceste ”refugii” sa fie finantate din fonduri publice destinate programelor antiteroriste si antiextremiste.

Premierul: Nici vorba

Cand a auzit ce se cere pentru tinerii musulmani nevricosi, Daniel Andrews, primul ministru al statului Victoria, s-a declarat ”tulburat” de o asa idee. ”Nu exista nici o cale sigura pentru a lansa tirade impotriva Occidentului. Nici una pentru a lansa tirade contra valorilor la care tinem. Sunt tulburat de sugestia ca am putea avea spatii unde oamenii s-ar putea arata extremisti in cadrul unui program de deradicalizare. Din punctul meu de vedere, nu are nici un sens”, a declarat acesta, adaugand ca ”exclude” orice finantare pentru acest tip de initiativa.

Dar sunt ”supravegheati”, ”interiorizati”

De partea sa, consiliul islamic a invocat ca tinerii musulmani sunt, fireste, marginalizati, exista extrema dreapta, deja sunt etichetati ca oi negre in contextul amenintarii teroriste mondiale, deci sunt stigmatizati, se acumuleaza tensiuni sociale…”Tinerii musulmani in special sunt supravegheati peste tot, in fiecare zi, si ei incep sa interiorizeze aceasta supraveghere sapte zile din sapte. Exista in plus unele probleme grave de sanatate mintala in randul multora, ceea ce creste tensiunile familiale”. Cererea consiliului islamic al statului Victoria intervine pe fondul tensiunilor in Australia, unde o recenta luare de ostastici, considerata de autoritati drept un act terorist, a fost revendicata de ISIS.

Salman Rushdie: ”Numai orbii nu vad legatura jihadism-islam”

Si acum<br >Salman<br >Rushdie<br >este păzit de<br >tentativele de<br >asasinat ale<br >extremistilor<br >islamisti

Cunoscutul scriitor, pe numele caruia exista, din 1989, o ”fatwa” emisa de ayatollahul Khomeini in care le cere musulmanilor din intreaga lume sa-l ucida, dupa publicarea romanului ”Versetele satanice”, a denuntat ascensiunea ”fortelor obscurantismului” si a tras un semnal de alarma in directia Occidentului, intr-un interviu publicat de Nouvel Observateur. ”Trebuie sa oprim orbirea stupida” in fata jihadismului, ce consta in a spune ca ”acesta nu are nimic de-a face cu islamul”, a declarat romancierul. ”Sunt in dezacord fundamental cu oamenii de stanga care fac totul pentru a disocia fundamentalismul de islam. De 50 de ani, islamul s-a radicalizat”, sustine romancierul care traieste la New York. ”Exista bineinteles o traditie a islamului luminat dar nu mai este la putere astazi. ”De partea siitilor, a fost imamul Khomeini si revolutia sa islamica. In lumea sunita, a fost Arabia Saudita care a folosit resursele sale imense pentru a finanta difuzarea acestuii fanatism care este wahabismul. Dar aceasta evolutie istorica a avut loc in sanul islamului si nu in exteriorul lui”.

”Cand oamenii ISIS se arunca in aer, ei o fac strigand Allahu Akbar. Atunci cum putem spune atunci ca asta nu are legatura cu islamul?”, s-a intrebat Rushdie. Scriitorul a explicat ca ”intelege” temerile legate de ”stigmatizarea islamului” dar, a adaugat imediat, ca ”pentru evitarea acestei stigmatizari este mai eficient sa recunoastem natura problemei decat sa o tratam”. Salman Rushdie a  estimat ca este ”consternant” s-o ”auda pe Marine Le Pen ca analizeaza islamul mai bine decat oamenii de stanga”. ”Este ingrijorator sa vedem ca extrema dreapta este capabila sa inteleaga dimensiunea amenintarii mai clar decat stanga”. ”Presupozitia constanta a stangii este ca lumea occidentala este rea. Si, deci, totul este trecut prin prisma acestei analize”, a deplans el.

author avatar
Tudor Borcea
162 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger