AcasăNewsSe anunta un week-end cu ploi in mai toata tara. COD GALBEN...

Se anunta un week-end cu ploi in mai toata tara. COD GALBEN pana luni

Cei care abia asteptau finalul de saptamana pentru a pleca din Capitala sau din alte orase catre munte sau catre litoral – fiind, practic, in plin sezon estival – e bine sa arunce o privire asupra informatiilor pe care le-au facut publice meteorologii vineri in jurul pranzului.

Astfel, in prima faza reprezentantii Administratiei Nationale de Meteorologie au dat publicitatii o informare meteo, valabila de sambata, de la ora 12, si pana luni, pe 9 iulie, la ora 21, perioada in care se asteapta sa apara „perioade cu instabilitate atmosferica accentuata in cea mai mare parte a tarii”. Ceea ce inseamna ca vor fi ploi in averse ce vor avea si caracter torential, insotite de frecvente descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului, care vor lua aspect de vijelie, si caderi de grindina. „Cantitatile de apa vor depasi 20 l/mp si pe arii restranse 30…40 l/mp”, spun meteorologii.

foto: ANM

De asemenea, ANM a emis si o atentionare COD GALBEN, valabila de sambata dupa-amiaza, de la ora 16, tot pana luni seara, la ora 21. O are parte din harta tarii este colorata in galben, insa e important de mentionat: Capitala si judetul Constanta nu se afla sub incidenta acestei avertizari. Meteorologii spun ca „in zonele deluroase si montane, precum si in Oltenia, Transilvania si local in Muntenia, in intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor inregistra cantitati de apa de 25…30 l/mp si pe arii restranse 50…70 l/mp”.

180 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger