AcasăNewsSe anunta o schimbare esentiala in spectacolele circului bucurestean

Se anunta o schimbare esentiala in spectacolele circului bucurestean

Municipalitatea autohtona are de gand sa se ralieze altor state europene care au interzis ca in spectacolele de circ sa apara animale supuse dresajului.

La doua saptamani de cand 11 animale au pierit, in urma unui incendiu puternic ce s-a abatut asupra unui adapost cu necuvantatoare care apartineau Circului Globus, situatie care a iscat numeroase comentarii in privinta situatiei patrupedelor care apar in show-uri de gen, se intrevad primele masuri ce vizeaza prezenta unor vietati care trebuie sa fie supuse dresajului in cadrul spectacolelor de gen.

Aducand ca argument studii care evidentiaza relele tratamente la care sunt supuse aceste animale, tocmai ca sa fie pregatite unele show-uri de circ care sa iasa ca la carte, edilul Firea a fost cea care a facut publice concluziile luate in cadrul unei sedinte a Consiliului General, desfasurate luni la PMB. „Am ajuns cu totii la concluzia (…), in urma votului dvs (…) spectacolele de circ de la Globus nu vor mai cuprinde si numere care sa presupuna prezentarea unor animale dresate”, a subliniat primarita.

Tot Firea a anuntat ca animalele care sunt incluse, la momentul de fata, in spectacolele circului bucurestean vor avea fie o alta casa – in sensul in care vor fi duse la Zoo, fie, unele dintre ele, vor aparea in expozitii, tot la circ, insa, fara sa treaca prin procedura de dresaj. Ceea ce inseamna ca in spectacolele de circ s-ar putea sa nu mai vedeti tigri, pantere, lei, si nici ursi ori elefanti si camile, ci, foarte probabil, doar catei, iepuri sau papagali. Si numere de acrobatie.

sursa foto: Facebook/Circ Variete Globus

48 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger