Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Scutirea sarmanilor de la plata ratelor bancare, o aberatie

Scutirea sarmanilor de la plata ratelor bancare, o aberatie

Autor:

Ca sa castige simpatia alegatorilor, politicienii, atat de la Putere cat si din Opozitie, propun proiecte de lege populiste si aberante.

 

parlament1 300x225 Scutirea sarmanilor de la plata ratelor bancare, o aberatie

Ilie Serbanescu sustine ca parlamentarii ar trebui sa o lase mai moale cu legile populiste

O astfel de initiativa, intitulata sugestiv “Masuri de combatere a saraciei extreme”, propune ca cei care nu-si mai pot achita ratele la banci sa fie scutiti de aceasta obligatie pe o perioada de trei ani. Potrivit documentului, ratele nevoiasilor ar urma sa fie suportate de stat din rezerva Bancii Nationale a Romaniei.  Catalogata drept “ineptie” de catre reprezentantii sistemului bancar, masura suna fantezist chiar si in urechile initiatorilor (deputati PSD si PDL), care recunosc ca legea nu prea are sanse sa fie adoptata. Plini de compasiune chipurile, parlamentarii au mers cu aberatia mai departe, propunand totodata ca toti cei care au un venit lunar mediu sa-i sprijine pe cei saraci, iar firmele sa le puna la dispozitia terenuri, in cazul in care au ramas fara casa.

O stupiditate

serbanescu 300x219 Scutirea sarmanilor de la plata ratelor bancare, o aberatie

Ilie Serbanescu

Dincolo de protestele starnite in randul bancherilor, proiectul pesedisto-pedelist a fost dur criticat si de analistul economic Ilie Serbanescu. Contactat de “National”, acesta a precizat din capul locului ca nu a auzit o prostie mai mare. “Este un proiect legislativ stupid. Bancile sunt institutii private, prin urmare statul nu poate interveni in politicile lor. Putea sa o faca daca regulile jocului erau altele. Dar aceste reguli au fost deja stabilite. Pe de alta parte, nicio banca privata din Romania nu va accepta sa piarda nici macar un banut si va transfera paguba pe spinarea clientilor de buna credinta”, a declarat Serbanescu, subliniindca statul trebuia sa ia masuri la momentul potrivit si sa limiteze creditele de consum. “Ca bancile private jefuiesc statul este alta problema, dar nu poti sa te implici in activitatea lor. Cei care s-au indatorat au facut-o in cunostinta de cauza, ignorand toate avertismentele pe tema”, a mai precizat analistul economic.
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!