AcasăNewsScurtcircuit: Electrica l-a dat afara pe directorul de vanzari!

Scurtcircuit: Electrica l-a dat afara pe directorul de vanzari!

In plin scandal al preturilor pe piata energetica, Electrica SA a decis revocarea directorului executiv al Directiei Coordonare Vanzari, Ramiro Eduard Angelescu, si numirea unui nou director executiv Distributie, in persoana Livioarei Sujdea, incepand de la 1 februarie.

Mai mult, compania anunta ca poate sa piarda 36 de milioane de lei din insolventa clientului sau, Transenergo.

Traderul Transenergo, aflat pe locul patru in Romania(cu o cifra de afaceri de 300 milioane de euro) si-a cerut, pe 17 ianuarie, insolventa, insa din anuntul publicat la  Bursa de Valori Bucuresti, conducerea Electrica “se asteapta la un grad scazut de recuperare din valoarea totala a expunerii.” Electrica a informat ANRE incetarea, din 12 ianuarie, a contractului de distributie a energiei incheiat cu furnizorul Transenergo COM.

Insolventa Transenergo este una din cauzele cutremurului pe piata de energie. O alta ar fi anuntul Transelectrica(in zilele cu temperaturi scazute si varf istoric al consumului) de a limita cotele unor consumatori si refuzul solicitarilor Bulgariei de a primi electricitate, fapt care a dus la informatii ca stocurile necesare pentru productia locala sa nu fie suficiente, o panica nejustificata(sau raspandita cu buna stiinta) in urma careia traderii au apelat masiv la importuri, desi Romania produce 24.000 Mwh, fata de un consum “istoric” de 10.000 Mwh. Pana la urma operatorii de pe bursa au fost castigatorii de pe urma acestor speculatii, insa cresterea fara precedent a pretului energiei electrice(de la 150 la 650Mwh) pe piata spot a bursei nu va avea un impact in facturile platite de populatie, ne asigura Niculae Havrilet, seful ANRE.

author avatar
Bogdan Borcea
960 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger