AcasăNewsScumpirea gazelor de la 1 octombrie, amanata

Scumpirea gazelor de la 1 octombrie, amanata

Scumpirea gazelor va afecta atat companile si populatia, cat si economia

Statul roman amana aplicarea calendarului de liberalizare a gazelor naturale pentru populatie pana la rezolvarea unui diferend cu Comisia Europeana, astfel ca scumpirea lor de la 1 octombrie 2014 nu va mai avea loc, se arata intr-un comunicat al Departamentului pentru Energie.

Luni, o delegatie guvernamentala condusa de ministrul delegat pentru energie, Razvan Nicolescu, a avut consultari, la Bruxelles, cu reprezentantii Comisiei Europene, Directia Generala Energie, legat de aspectele nationale si regionale din domeniul gazelor naturale.

“Exista insa si o divergenta majora cu Directia Generala Intreprinderi (DG Enterprise) a Comisiei Europene, referitoare la o presupusa interdictie privind exportul de gaze naturale din Romania. Am cerut implicarea Directiei Generale Energie in solutionarea acestui diferend, fapt care a fost acceptat. Am informat ca, pana la solutionarea acestei situatii, statul roman isi rezerva dreptul de a amana aplicarea calendarului de liberalizare a gazului natural pentru populatie. In consecinta, intentionam sa nu punem in aplicare cresterea pretului la gazul domestic agreata de Guvernul Boc cu Comisia Europeana pentru data de 1 octombrie ac”, a declarat Razvan Nicolescu, ministrul delegat pentru Energie, citat in comunicat.

Potrivit calendarului de liberalizare asumat de Romania in 2012 in fata FMI si a Comisiei Europene, gazele pentru consumatorii casnici ar fi trebuit sa se scumpeasca cu 3% incepand cu 1 octombrie 2014.

“Consultarile  (de luni, de la Bruxelles, n.r.) au fost bune si pe viitor am vrea sa le organizam mai des. Directorul General al Directiei Generale Energie, domnul Dominique Ristori este o persoana foarte profesionista si serioasa. Avem multe puncte de vedere si abordari comune cu oficialii Comisiei Europene”, a mai precizat Nicolescu, in comunicat.

author avatar
Alina Costache
99 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger