AcasăNewsScolile de la sate, „donate” parohiilor

Scolile de la sate, „donate” parohiilor

Patriarhul Daniel a stat in capul mesei in timp ce ministrii Catalin Ovidiu Baba (drepta) si Gabriel Berca promiteau ca se vor implica direct pentru reusita proiectului

Dupa analize indelungi, guvernul a gasit o intrebuintare pentru scolile dezafectate in urma comasarii: le-a dat Bisericii. Astfel, in fostele unitati de invatamant, copiii vor fi chemati nu ca sa invete alfabetul, ci cuvantul Domnului si cum sa fie niste buni crestini.

Patriarhul Daniel a stat in capul mesei in timp ce ministrii Catalin Ovidiu Baba (drepta) si Gabriel Berca promiteau ca se vor implica direct pentru reusita proiectului

Dupa ce a dispus comasarea unitatilor de invatamant din zona rurala, obligandu-i pe micuti sa mearga kilometri intregi pana in comunele in care nu s-au desfiintat scolile, guvernul a decis sa dea cladirile ramase libere… Bisericii.

Marti seara, ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, cel al Administratiei si Internelor si Preafericitul Daniel au semnat un protocol prin care scolile inchise in urma comasarii intra pe mana preotilor din localitate, pe o perioada de trei ani. Conform intelegerii dintre ministrii Catalin Ovidiu Baba si Gabriel Berca si Patriarhul Daniel, parohii din satele cu scoli inchise au mana libera sa organizeze in cladirile dezafectate diferite activitati culturale, pentru promovarea valorilor crestine, a culturii si a dialogului intercultural.

Tinand cont ca acestea vor fi organizate in vacanta de vara, e greu de crezut ca elevii vor dori sa uite de scoala si sa se recreeze ascultand discursurile preotilor sau sa cante toata ziua melodii bisericesti. Pentru a-i atrage pe scolari, nu e exclus ca preotii sa organizeze diverse concursuri de indemanare: confectionat de lumanari – viteza, cruciulite facute la traforaj, icoane pictate pe sticla si mileuri cu tematica religioasa, pentru a-i ajuta pe micuti sa rotunjeasca veniturile.

author avatar
Narcis Voica
167 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger