AcasăNewsScoli si licee inchise cu ocazia vizitei Papei Francisc, in Capitala

Scoli si licee inchise cu ocazia vizitei Papei Francisc, in Capitala

Gabriela Firea a avut cele mai tulburatoare cuvinte de dragoste pentru PSD. Pana la un moment dat

Elevii care studiaza in unitatile scolare de pe traseul vizitei Papei Francisc ar putea sa nu mearga la cursuri in perioada in care Suveranul Pontif se va afla in Bucuresti, pentru intrevederile pe care le are trecute pe agenda, inclusiv cu presedintele Iohannis, la Cotroceni, dar si cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel, la Palatul Patriarhiei.

Cu mai putin de o saptamana inainte ca Papa Francisc sa ajunga in Romania, pentru prima vizita a Suveranului Pontif pe taram autohton, s-a propus ca o serie de unitati scolare din Bucuresti sa fie inchise in rastimpul in care liderul Bisericii Catolice se va afla in Capitala.

Un anunt in acest sens a facut chiar primarul Bucurestilor. „In colaborare cu Inspectoratul scolar General, care a discutat cu Federatiile Cadrelor Didactice si, de asemenea cu asociatiile de parinti, s-a convenit asupra unei solutii agreate de toti cei implicati (…) – avand in vedere restrictiile de circulatie si de securitate din preziua a primei zile de vizita, 30, adica joia viitoare, precum si prima zi, 31, cursurile din gradinite, scoli si licee, de pe traseul principal al vizitei Suveranului Pontif, sa fie suspendate. In afara de acest traseu oficial, delimitat, al vizei oficiale, vor fi, de asemenea, suspendate cursurile si in unitatile de invatamant de pe o raza de 1-2 km adiacenta traseului oficial”, a explicat Gabriela Firea.

Totodata, primarul general a anuntat ca Inspectoratul Scolar va comunica „fiecarei unitati de invatament vizate de acest traseu oficial decizia de a se inchide cursurile”, in cazul celorlalte scoli si licee care nu sunt „direct afectate” de acest traseu, o decizie in acest sens sa ramana „la latitudinea consiliilor de administratie” ale unitatilor scolare in cauza.

Vizita Papei Francisc in Romania va incepe pe 31 mai si va dura pana pe 2 iunie.

165 afisari

1 COMENTARIU

  1. Cam prea mare importanță i s-au dat acestei vizite, a papei, in condițiile in care noi suntem majoritar ortodocși !
    Bulgarii aproape că nu l-au băgat în seamă, darămite să mai închidă și școlile !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger