AcasăNewsScoala, obligatorie de la 3 ani!

Scoala, obligatorie de la 3 ani!

Franta vrea tocilari inca din pampersi

Franta  va  introduce invatamantul obligatoriu de la varsta de 3 ani, cu trei ani mai devreme decat prevede legea actuala, o initiativa  al presedintelui Emmanuel Macron, care promite ca astfel orice copil francez va avea parte  de educatie.

Franta vrea tocilari inca din pampersi

„Am decis sa facem gradinita obligatorie si sa reducem varsta de scolarizare obligatorie de la 6 la 3 ani de la inceputul anului scolar 2019”, a declarat Macron. O masura mai degraba simbolica, spun sindicatele profesorilor de scoala primara, pentru ca peste  97% din copiii de peste 3 ani se afla in diverse forme de invatamant prescolar. Diferenta este ca, in prezent, inscrierea este la latitudinea parintilor,  in schimb, de anul viitor, va fi obligatorie. Dupa 1959, scolarizarea a fost obligatorie in Franta pentru copiii cu varste cuprinse intre 6 si 16 ani ( pana la  14 ani, inainte), dar reducerea varstei de scolarizare obligatorie este o premiera dupa 1882. Gradinita este ”instrumentul cel mai puternic al egalitatii si progresului social pe care il avem”, a spus ministrului Educatiei, Jean-Michel Blanquer. Franta a anuntat in februarie si o reformare a examenului de Bacalaureat incepand din 2021, cand in loc de 11 probe, vor fi doar patru probe scrise, printre care filosofia si franceza.

author avatar
Bogdan Borcea
196 afisari

1 COMENTARIU

  1. Gradinita obloigatorie si despartirea copilului de mama (ca sa nu-si insuseasca traditiile) este de origine masonica!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger