AcasăNewsScoala incepe cu noi modificari la Legea Educatiei

Scoala incepe cu noi modificari la Legea Educatiei

Peste 3 milioane de elevi au participat, luni, la deschiderea noului an scolar, 2013-2014, un an scolar in care sunt asteptate noi modificari.

Anuntul a fost facut chiar de ministrul Educatiei, Remus Pricopie, acesta precizand ca modificarile ii vor viza in special pe profesorii care „pun umarul” la fraudarea concursurilor scolare.

Pricopie sustine ca Legea Educatiei trebuie sa ofere circumstantele necesare pentru a pedepsi imediat cadrele didactice surprinse ca iau mita. Ministrul anunta ca, in actuala formula, Legea Educatiei ofera instrumente prin care se poate interveni doar in cazuri speciale.

Anul scolar 2013-2014 totalizeaza 36 de saptamani de cursuri ce insumeaza 176 de zile lucratoare. Conform Romania TV, clasele terminale din invatamantul liceal vor avea 37 de saptamani, din care durata cursurilor va fi de 33 de saptamani, iar patru saptamani vor fi dedicate desfasurarii examenului de Bacalaureat.

Clasa a opta va avea 36 de saptamani de scoala, 35 de saptamani dedicate cursurilor si o saptamana in care se va sustine evaluarea nationala.

Cursurile semestrului intai vor avea loc in perioada 16 septembrie – 20 decembrie. Clasele din invatamantul primar si grupele din invatamantul prescolar vor fi in vacanta in perioada 2-10 noiembrie. Semestrul intai se va incheia, oficial, pe 31 ianuarie, dupa alte 25 de zile de cursuri ce vor avea loc in perioada 6-31 ianuarie.

Vacanta intersemestriala este prevazuta pentru 1-9 februarie. Cursurile semestrului al doilea vor fi impartite in doua perioade: 10 februarie – 11 aprilie si 23 aprilie – 20 iunie. Perioada 12-22 aprilie este rezervata vacantei de primavara. Vacanta de vara este prevazuta pentru 21 iunie – 14 septembrie.

author avatar
Cristi Ionita
733 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger