AcasăNewsSchulz a administrat o pilula amara guvernantilor USL

Schulz a administrat o pilula amara guvernantilor USL

Criticat pentru mingea ridicata la fileul electoral al USL, Martin Schulz a incercat sa dreaga busuiocul democratiei acuzandu-i pe actualii guvernanti de incalcarea standardelor UE si de lipsa reformelor.

Martin Schulz este acuzat ca a venit in Romania special pentru a sustine USL-ul in campanie

Coincidenta naibii a facut ca presedintele Parlamentului European, socialistul Martin Schulz, sa vrea sa-si bucure ochii cu operele lui Brancusi de la Targu Jiu taman in ziua in care fratiorul sau ideologic, pesedistul Victor Ponta, si-a depus candidatura pentru alegerile din 9 decembrie. Tot la Targu Jiu, fieful electoral al actualului premier. Motiv suficient ca pedelistii sa ia foc si sa-l acuze pe liderul PES de implicare in campania electorala a USL, implicit de  incalcarea ”impartialitatii” politice pe care o implica functia de presedinte al PE.

Politician versat, Schulz a contracarat acuzatia criticandu-i pe uselistii la scena deschisa. ”Nu-mi este foarte usor sa va spun acest lucru, dar ca prieten trebuie sa fiu sincer. Pentru mine, nici abuzul de incredere si nici ordonantele de urgenta nu sunt compatibile cu spiritul democratic”, a spus oaspetele, evocand ”evolutia politicii” romanesti in vara, in timpul suspendarii. In plus, oficialul PE a criticat si lipsa reformelor si nivelul ridicat al coruptiei mioritice. Dupa tributul platit comportamentului european democratic, Schulz a avut grija sa-l perie un pic pe  amicul (si candidatul) Ponta: ”Ma bucur ca domnul Ponta s-a dovedit a avea o atitudine constructiva in ce priveste procesarea criticilor substantiale (ale CE si PE – n.r.) si ca a inceput procesul de punere in practica a recomandarilor CE in acest sens”. Bucurie care ar putea fi insa ciuntita atunci cand Schulz va afla ca premierul Ponta taman se pregateste sa sunteze din nou ”spiritul democratic” aproband asa numitul ”bacalaureat profesional” printr-o ordonanta de urgenta.

Basescu, riposta plina de finete

Schimbat din temelii dupa razboiul cu USL, Traian Basescu a sanctionat diplomatic derapajul electoral al vizitei lui Martin Schulz. ”Salut si faptul ca dl presedinte Schulz si-a facut timp sa faca si o deplasare in teritoriu si nu s-a limitat doar la cateva intalniri in Bucuresti”, a evocat Basescu contestata vizita la Targu Jiu. Astfel de vizite sunt de natura a ajuta la cunoasterea mai buna a romanilor si la aprecierea lor „la adevarata valoare”, a mai apreciat Basescu.

author avatar
Simona Badulescu
597 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger