AcasăNewsSchimbari pe piata vinului: Vanzarea de roze s-a dublat in 2015!

Schimbari pe piata vinului: Vanzarea de roze s-a dublat in 2015!

Vinurile roze si spumantele au devenit tot mai populare in randul romanilor, iar confirmarea vine si de la vanzarile inregistrate de principalele companii de profil din tara.

Directorul executiv al Cramei Girboiu, Livia Girboiu, a declarat ca vanzarea de vin roze s-a dublat anul acesta, in comparatie cu 2014, iar estimarile arata ca aceasta gama va avea un trend ascendent si in 2016.

„In special pe sectorul Horeca, interesul pentru vinul roze a crescut foarte mult. Vanzarile s-au dublat in ultimul an, iar din luna august am ajuns sa avem stoc epuizat pe produsele Livia si Epicentrum. Pentru 2016, am produs 70.000 de litri roze din soiurile Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Shiraz si Feteasca Neagra”, a declarat Livia Girboiu.

Livia Girboiu

Conform studiilor efectuate, vinul roze a devenit una dintre principalele preferinte ale femeilor, dar si a persoanelor de pana in 30 de ani, iar din spate vine si spumantul, compania din Vrancea lansand de curand si gama Cuartz.

„Este primul spumant cu origine in Cotesti, Vrancea, iar impactul a fost mai mare decat cel pe care il anticipam. A devenit o moda pentru tineret ca vara sa consume spumant”, a mai afirmat directorul executiv al companiei.

Seceta sporeste calitatea

Seceta a avut efecte si asupra recoltei de struguri din acest an, insa producatorii de vin se arata incantati de faptul ca productia este mai mica decat in 2014. „Proportional cu recolta din 2014, avem o productie cu 20% mai mica din cauza secetei, dar acest gen de clima favorizeaza aparitia unui mucegai nobil numit Botrytis cinerea, cu ajutorul caruia se pot realiza vinuri de exceptie. 2015 este unul ideal. De asemenea, cand e seceta, strugurii rosii sunt cei mai rasfatati, ei acumuland un grad mare de zahar, stafidirea bobitelor fiind un plus pentru calitatea vinului”, a precizat Livia Girboiu.

author avatar
Cristi Ionita
339 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger