AcasăNewsSchimbari in regulamentul scolar. Cum ramane cu folosirea telefoanelor mobile la ore

Schimbari in regulamentul scolar. Cum ramane cu folosirea telefoanelor mobile la ore

Ministrul Educatiei a anuntat, pe Facebook, faptul ca a semnat un ordin menit sa modifice si sa completeze Regulamentul-cadru de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar.

Astfel apar unele schimbari fata de regulile existente pana la momentul de fata. Foarte probabil cea mai sonora dintre ele este cea care vizeaza limitarea folosirii mobilelor, de catre elevi, pe durata cursurilor. „In timpul orelor de curs, al examenelor si al concursurilor este interzisa utilizarea telefoanelor mobile”, se mentioneaza in regulamentul prezentat seara trecuta tarziu, pe reteaua de socializate, de catre ministrul Liviu Pop. Exista si exceptii de la aceasta regula – situatiile de urgenta sau cele in care aceste telefoane sunt folosite in „procesul educativ”, iar profesorul isi da acordul pentru utilizarea lor. In rest, mobilele vor fi tinute pe durata orelor de curs in „locuri special amenajate din sala de clasa, setate astfel incat sa nu deranjeze procesul educativ”, adica eventual tinute pe „silent”.

O alta schimbare este aceea ca in cazul elevilor dispare obligatia de a face „de serviciu” pe scoala. Se fac mentiuni si in privinta uniformelor. Scrie negru pe alb in noul regulament ca „in unitatile de invatamant sunt interzise masurile care pot limita accesul la educatie al elevilor cum ar fi, de exemplu, efectuarea de catre acestia a serviciului pe scoala, interzicerea participarii la cursuri sau sanctionarea elevilor care nu poarta uniforma unitatii de invatamant sau altele asemenea”.

CE CONTINE NOUL REGULAMENT vedeti AICI.

sursa foto: facebook.com/Pop.Liviu.Marian

236 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger