AcasăNewsSchimbare MAJORA in invatamant: Deciza care-i vizeaza pe TOTI elevii!

Schimbare MAJORA in invatamant: Deciza care-i vizeaza pe TOTI elevii!

Scolile din Romania vor primi in curand mai multi bani, insa nu de la bugetul de stat ci de la parintii elevilor, printr-un „mecanism” propus de ministrul Educatie, care vrea sa legalizeze fondul clasei.

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, vrea sa extinda si la institutiile de invatamant sistemul de donare a 2% din impozitul pe profit existent pentru organizatii neguvernamentale. El a mai declarat, miercuri seara, ca lucreaza la un mecanism care ar putea permite ca parintii, si toti cei care vor, sa doneze bani institutiilor de invatamant direct in conturile scolii.

Fondul clasei a reprezentat, dintotdeauna, o adevarata problema, pentru parinti. De altfel, au existat mai multe plangeri in aceasta privinta. Cu ceva timp in urma, Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educatiei, afirma ca fondul clasei „se plaseaza clar in afara legii” si le recomanda parintilor sa nu contribuie.

Acum, noul ministru al Educatiei, Remus Pricopie, a vorbit despre fondul clasei, intr-un interviu acordat NewsIn, precizand ca a purtat discutii la Ministerul Finantelor pentru a gasi o solutie de legalizare a acestuia. „Trebuie sa avem un mecanism mult mai clar, ca optiunile parintilor de a sprijini, chiar si financiar, o scoala, sa urmeze un traseu legal si vizibil”, a declarat Pricopie.

Remus Pricopie a explicat ca trebuie sa existe reguli foarte clare.

„Eu am dreptul sa merg la scoala si sa contribui cu ceva, de la facut curatenie in clasa, lucru pe care l-am facut inainte de a incepe scoala, cu alti parinti, la, nu stiu, sa asiguram o anumita dotare. Atat timp cat acest lucru se face intr-un cadru legal si nu circuland bani intr-o forma ascunsa, nu vad care este problema. Sigur ca ideal ar fi sa nu fie nevoie sa ajungi in situatia asta. Am discutat lucru asta si la Ministerul Finantelor, sa avem un mecanism mult mai clar, ca optiunile parintilor de a sprijini, chiar si financiar, o scoala, sa urmeze un traseu legal si vizibil. Sa existe posibilitatea, asa cum exista si acum posibilitatea acelor donatii, dar sa fie mult mai clar si traseul mult mai bine pus pe hartie. Altfel, orice fond al clasei, despre care nu stii exact ce se intampla banii, si unde se duc ei, este o procedura ilegala. Or parintii, profesorii, directorii, toti trebuie sa cunoasca acest lucru”, a declarat ministrul Educatiei.

author avatar
Alina Costache
1.826 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger