AcasăNewsSchimbare la varful IGPR. Ioan Buda, propus noul sef al Politiei Romane

Schimbare la varful IGPR. Ioan Buda, propus noul sef al Politiei Romane

Catalin Ionita nu va mai fi seful Politiei Romane. Prerogativele functiei pe care Ionita le indeplinise incepand din ianuarie acest an urmeaza sa fie preluate de catre chestorul general de politie Ioan Buda, fostul sef al Politiei de Frontiera.

Schimbarea de la varful Politiei Romane s-a facut la cererea lui Ionita, din cate anunta Ministerul de Interne. „Seful Politiei Romane, chestor principal de politie Catalin Ionita, a solicitat ministrului afacerilor interne incetarea imputernicirii in functia de inspector general al Politiei Romane. Solicitarea a fost motivata de considerente personale”, s-a precizat prin intermediul unui comunicat transmis de MAI.

Ca urmare a acestui fapt, Carmen Dan a ajuns in situatia de a cauta un succesor pentru fotoliul de sef al Inspectoratului General al Politiei Romane. Varianta trimisa deja la Palatul Victoria este aceea ca Ioan Buda sa preia sefia Politiei Romane. Chestorul general de politie propus de ministru pentru a prelua sefia IGPR lucreaza de 28 de ani in MAI, fiind la un moment dat secretar de stat, sef al Departamentului Ordine si Siguranta Publica, „pozitie din care a coordonat inclusiv activitatea Politiei Romane”.

1.205 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger