AcasăNewsScenariul "Seism 2016", ziua 2. Simulari de interventii dupa o replica puternica...

Scenariul „Seism 2016”, ziua 2. Simulari de interventii dupa o replica puternica si doua explozii in Capitala

Exercitiul de amploare pornit in cursul diminetii precedente a continuat si pe parcursul noptii trecute, dar si in prima parte a zilei in curs, atat in Capitala, cat si la Iasi. De aceea, este foarte posibil sa fi auzit si azi sirenele masinilor de interventie ale salvatorilor.

Cat priveste situatia din Bucuresti, din directia Ministerului de Interne s-a anuntat faptul ca s-a simulat interventia in cazul unei noi replici, de 5,2 grade, la presupusul cutremur de peste 7 grade care s-ar fi produs, la nivel ipotetic, e important de subliniat, in tara.

Mai nou, simularea presupune ca aceasta presupusa replica ar fi produs efecte – adica sute de raniti in fiecare caz, dar si persoane decedate si sinistrate, dar si mobile prabusite sau avariate -in zone diferite ale Capitalei, adica atat in Rahova, cat si in cartierul Damaroaia si in apropierea Mall-ului din Vitan, dar si in zona Fundeni. „In mod real, simularea unor interventii de cautare-salvare ale echipajelor de interventie are loc in zonele Chimopar si Fabrica de bere”, anunta MAI.

Cat priveste situatia interventiilor de noaptea trecuta, de la finele primei zile a simularii de amploare, menite sa se vada in ce maniera se descurca responsabilii dar si care ar fi timpii de reactie in cazul unui pericol real, s-a anuntat ca s-a simulat producerea mai multor deflagratii, atat in zona stadionului Dinamo, din cartierul Floreasca, la un bloc turn, cu zeci de raniti si multiple avarii de locuinte, cat si in centurl Bucuerstilor, in zona Unirii, mai exact in proximitatea Hanului lui Manuc. „Prima interventie pentru salvarea persoanelor a fost asigurata de catre fortele ISU Brasov, aflate in baza de operatii dispusa pe bulevardul Expozitiei, ulterior fiind trimise in sprijin echipaje de pompieri bucuresteni”, anunta reprezentantii Ministerului de Interne, in subordinea caruia se afla Departamentul pentru Situatii de Urgenta. La locul interventiei au ajuns si mai multe ambulante, pregatite sa acorde ajutor zecilor de raniti, conform etimarilor existente in cadrul programului de simulare. De asemenea, avand in vedere ca s-a luat in calcul si varianta existentei unor persoane ramase fara adapost, acestea din urma au fost cazare temporar intr-o scoala din sectorul 3 al Capitalei.

sursa foto: Facebook/DSU

author avatar
Cristina Stefan
120 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger