AcasăNewsScandalurile lui Barack Obama

Scandalurile lui Barack Obama

„Afacerea Benghazi”, „Fiscul pe grupurile de patrioti” si „Afacerea Associated Press” sunt scandalurile din care republicanii spera ca le va iesi de un impeachment pentru Barack Obama.

Ori Eric Holder isi pierde fotoliul, ori Obama risca sa fie suspendat

Presedintele si-a inceput mandatul prost, cu „Afacerea Benghazi” din care nu are cum sa iasa cu fata curata. Si la asta s-au adaugat inca doua scandaluri. Trei au mai multe sanse sa puna jos Administratia Obama.

Fiscul, presiuni asupra rivalilor prezidentiali

Problema lui Barack Obama este ca nu poate spune raspicat „n-am stiut”, deoarece reiese ca habar n-are ce se intampla la varful Administratiei. Daca spune ca a stiut, e mai rau! Inseamna ca si-a dat acceptul pentru niste actiuni neconstitutionale, imorale, in afara atributiilor prezidentiale si fara stirea Congresului. Cu alte cuvinte, a actionat de capul lui. Deh, se intampla si la case mai mari! Noul scandal implica direct IRS (Fiscul american), in relatie cu campania electorala a lui Obama. Fiscul ar fi facut controale suplimentare asupra unor „grupuri de patrioti” afiliate republicanilor, cerandu-le listele cu donatorii. Chipurile, seful IRS, Steven Miller, voia sa se asigure ca acestea „nu incalca statutul de organizatie scutita de taxe”. In plina campanie electorala! IRS si-a cerut scuze, dar scandalul e in desfasurare.

Republicanii vantura „suspendarea”

Un alt scandal il implica pe procurorul sef Eric Holder si telefoanele monitorizate a peste 20 de jurnalisti de la Associated Press, subiectul fiind „un atentat Al-Qaida dejudecat”, despre care acestia aflasera dintr-o scurgere de informatii.  Procuratura era interesata de „sursa confidentiala” care le dadea informatiile, de aceea s-au monitorizat telefoanele timp de doua luni. In timp ce AP considera ca e „o intruziune fara precedent” a Procuraturii, Obama se declara un aparator al libertatii presei, dar si al prietenului sau. Pardon, al „neinterferentei intr-o ancheta”! Comitetul National Republican cere demisia lui Holder, cu „impeachment”-ul pe masa.

author avatar
Adina Mutar
130 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger