AcasăNewsScandalul spagilor in universitati: actrita care risca 20 de ani de inchisoare

Scandalul spagilor in universitati: actrita care risca 20 de ani de inchisoare

Parinti celebri trag ponoasele dupa mita pentru admiterea odraslelor lor

Procurorii cer inchisoare pentru Felicity Huffman si alti parinti care au dat mita pentru a-si inscrie copiii la universitati americane de top. Huffman si alte 13 persoane au acceptat sa pledeze vinovat la acuzatia de participare la ceea ce anchetatorii au denumit „cea mai mare frauda privind admiterea in universitati descoperita in istoria Statelor Unite”. Schema, denumita de FBI „Varsity Blues” si are in prim-plan institutii precum Yale, Stanford, Universitatea din California de Sud si UCLA.

Parinti celebri trag ponoasele dupa mita pentru admiterea odraslelor lor

Cei 14 acuzati fac parte dintr-un lot de 50 de persoane, acuzate de procurorii federali din Boston ca au participat la o schema creata in scopul fraudarii examenelor de admitere in universitati prin plata unei mite de 25 de milioane de dolari pentru a le cumpara copiilor lor locuri in unitati de invatamant superior de elita. Felicity Huffman, una dintre protagonistele serialului ”Desperate Housewives”, ar putea primi pana la 20 de ani de inchisoare, insa in schimbul maruriei ei  procurorii acceptat sa recomande “cea mai mica sentinta” –  un termen de incarcerare cu de la patru pana la 10 luni. ”Ma simt rusinata de suferinta pe care i-am produs-o fiicei mele, familiei mele, prietenilor mei, colegilor si comunitatii educationale. Fiica mea nu a stiut absolut nimic despre actiunile mele si, in felul meu nechibzuit si profund eronat, am tradat-o”, a declarat Huffman. Totodata, actrita nominalizata pentru un premiu Oscar in 2006 a achitat o amenda de 20.000 de dolari. Alti 12 parinti au acceptat sa pledeze vinovat, printre care antreprenoarea din California Jane Buckingham si Agustin Huneeus, proprietarul unei companii de vinuri din California. In scandal este implicata si actrita Lori Loughlin, acuzata ca, impreuna cu sotul ei, designerul Mossimo Giannulli, a platit 500.000 de dolari pentru ca cele doua fiice ale lor sa intre la USC (University of Southern California).

author avatar
Andrei Coman
397 afisari

1 COMENTARIU

  1. Am totala incredere in domnul Donald ca o sa invinga pana la urma acest cancer al societatii noastre, acest deep state.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger