AcasăNewsScandalul dintre RCS&RDS si Antena Group pagubeste abonatii

Scandalul dintre RCS&RDS si Antena Group pagubeste abonatii

Compania de cablu RCS&RDS a oprit difuzarea programelor Antena 1 si 3 prin satelit, acuzand taxele prea mari cerute de televiziunea din Baneasa. Antena Group contrataca si sutine ca gestul RCS&RDS este abuziv, iar firma de cablu obtine profituri „fabuloase” de la abonati.

Conducerea RCS&RDS sustine ca Antena Group a somat-o sa plateasca o taxa anuala de peste sapte milioane de euro pentru difuzarea  prin satelit a canalelor Antena. In caz contrar, RCS&RDS era obligata sa inceteze, pana pe  20 aprilie 2012, ora 00.00, difuzarea acestor posturi tv.

Patronul RCS&RDS, Zoltan Teszari, nu vrea sa plateasca pentru difuzarea Antena 1 si Antena 3 prin satelit

RCS&RDS sustine ca a cerut in mod public continuarea difuzarii canalelor Antena – e drept, fara a se angaja ca va plati taxa – dar nu a primit un raspuns favorabil, asa ca a taiat posturile „Antenelor” din grila Digi.

Razboiul dintre RCS&RDS si Antena este mai vechi, de pe vremea cand cele doua companii nu s-au inteles  la transmisia meciurilor de fotbal din Liga 1. De atunci, firma de cablu sicaneaza Antena, dar nici aceasta nu este mai breaza, in conditiile in care cere bani pentru difuzarea prin satelit a unor programe identice cu cele transmite prin cablu, pe care insa nu le taxeaza in plus. Totusi. Antena Media nu se lasa si, prin vocea realizatoarei tv Alessandra Stoicescu, cere ca RCS&RDS sa faca publice sumele „fabuloase”  incasate din abonamentele incheiate cu telespectatorii.

author avatar
Arpad Dobre
576 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger