AcasăNewsScandal monstru: s-a furat un partid!

Scandal monstru: s-a furat un partid!

Partidul asteptat de romani a disparut de pe liste. Celelalte partide nu stiu nimic

Cei mai multi dintre romanii care au luat cu asalt sectiile de votare au ramas socati. Dupa ce au rasfoit buletinele de vot au constatat, siderati, ca partidul pe care-l doreau in Parlament nu mai figura pe liste. Pur si simplu a fost furat.

Partidul asteptat de romani a disparut de pe liste. Celelalte partide nu stiu nimic

Ca in Romania se fura, si nu de acum, nu mai mira pe nimeni. Hai, furi o paine, un portofel, o fabrica, o autostrada, un judet, te gandesti ca o fi avut unul nevoie si n-a avut de unde sa ia la liber. Dar sa furi un partid, cu totul, incat sa i se piarda si urma, e prea de tot.

Nu vrem porc de Craciun

Multa vreme, partidul acesta a fost vanturat in ochii oamenilor, pe care i-a convins cu politicile lui stricte. Nu aveai cum sa nu-l votezi. Era partidul pe ale carui liste nu gaseai candidati care voiau sa iasa la pensie din Parlament. Nici din cei care ar fi vrut dublarea si triplarea salariilor sau pensii ultra speciale. Nu voiau sporuri pentru o limba straina vorbita, pentru sforait discret in timpul sedintelor si nici preturi cat mai mici la cantina. Nu voiau legi cu dedicatie  si nici sa intre in Senat sau Camera Deputatilor pentru a-si dezvolta sau perfecta afacerile  familiei si ale prietenilor, conduse tot de ei, din umbra. Candidati care nu-si promovau amantele, nu-si trimiteau soferii sa cumpere porc de Craciun si care, in sinceritatea lor ciudata, isi declarau locuintele personale, in loc sa mai incaseze niste bani si sa stea la hotel.

Nu sunati la 112

Pare o utopie, dar partidul asta nu trimitea in Parlament tamplari, ospatari, mecanici auto sau aprozariste. Si nici corporatisti care, vorba colegului meu Razvan Boanchis, si-au descoperit scopul existentei scarpinandu-se in fund cu saua bicicletei pe Calea Victoriei si extaziati ca mananca zilnic la fast food. Dar nici specialisti in frecat menta tehnocratiei prin birourile de la Bruxelles, absolventi de facultati obscure sau veterinari pentru comisiile de Cultura, fotomodele la Industrie, instalatori la Justitie si menajere la Cercetare.  Era formatiunea care n-a promis apa calda la cismeaua din curte, spitale pentru satele cu patru locuitori si zboruri cu parapanta pana la oras, in loc de drumuri asfaltate. In fine, ce s-o mai lungim, tocmai partidul asta, pe care romanii au crezut ca-l pot vota, a disparut de pe liste. A fost furat, pur si simplu. Poti sa suni la 112, la mama si bunica lui 112 si sa reclami furtul. Degeaba, ti se va raspunde politicos ca fapta nu e de azi, deci nu este o urgenta. Iar pentru recuperarea pagubelor, ti se va recomanda sa votezi ce a mai ramas pe liste. Scandalizati, oamenii vor iesi in strada. Si? Le va trece repede, la o bere. In Romania, scandalurile sunt efemere. Doar berea este vesnica.

author avatar
Valentin Boeru
3.388 afisari

2 COMENTARII

    • Misto! Votati partidul care nu exista! Daca nu-l gasiti pe liste, luati trenul pana la urmatoarele alegeri. Pana atunci ne da PSD un salariu de 3.920 de lei. Alta minciuna, alte voturi „pentru”.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger