AcasăNewsScandal la Primaria Sectorului 1 pe mutarea Spitalului de Urgenta

Scandal la Primaria Sectorului 1 pe mutarea Spitalului de Urgenta

Arhitectii PMB, nemultumiti ca Spitalul Floreasca va fi relocat din centrul Capitalei spre centura orasului

Proiectul primariei de relocare a Spitalului Floreasca in zona de nord a Bucurestiului starneste frictiuni intre arhitectii din Comisia Tehnica de Urbanism si Amenajarea Teritoriului a PMB si primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Arhitectii PMB nemultumiti ca Spitalul Floreasca va fi relocat din centrul Capitalei spre centura orasului

Arhitectii Capitalei sunt nemultumiti ca Spitalul Floreasca se va muta din centrul orasului spre centura, o situatie nemaiintalnita in Europa. „As dori sa stiu cine a decis aceasta schimbare, aceasta mutare? Unde, in Europa, vreun spital de urgenta este amplasat in zona centurii orasului? Iar punctual, as dori sa stiu unde va fi asezat heliportul, dar si sa pot consulta puncte de vedere avizate, de la Ministerul Sanatatii, de la SMURD”, a spus arhitectul Ioana Tudora, membru al Comisiei, la sedinta CTATU Bucuresti, la care a fost emis un aviz preliminar pentru PUZ-ul aferent relocarii spitalului. In toamna anului trecut, primarul Tudorache si ministrul Sanatatii, Florian Bodog, au semnat un protocol de colaborare in vederea relocarii Spitalului Floreasca si a Spitalului de Arsi pe un teren de peste sapte hectare din nordul Capitalei, intr-o cladire ce ar urma sa fie construita in aproximativ patru ani. Costurile de aproape 250 de milioane de euro alocate construirii noii cladiri, care ar urma sa fie dotata si cu heliport, vor fi suportate integral de Primaria Sectorului 1, spunea atunci Dan Tudorache. Primarul sustine ca proiectul comasarii celor doua spitale a fost bine primit de locuitori, dar cel mai generos termen de finalizare a constructiei  este anul 2020.

author avatar
Bogdan Borcea
561 afisari

1 COMENTARIU

  1. Mutarea Spitalului de Urgenta Floreasca, trebuia facuta cu multi ani in urma. Haosul creat pe Calea Floreasca, mai degraba o ulita nenorocita decat drum de capitala europeana.a devenit insuportabil.
    Adaogirile repetate fara nici un Dumnezeu, lipsa parcarilor, zgomotul infernal, zi si noapte facut de sirenele salvarilor ( fiecare pe alt ton, in functie de apartenenta) haosul taximetrelor, cele mai multe din Ilfov care parcheaza pe unde apuca si nu in ultimul rand invadarea parculetului din fata blocului Perla, devenit un fel de ” Hotel Rogojina ” al satrelor de…rromi care vin sa-si …pazeasca pacientii, au adus locuitorii din zona la disperare.
    Avand in vedere faptul ca traficul infernal de pe Sos. Stefan cel Mare, Calea Floreasc, Dorobanti, Hatmanul Arbore, soferi certati cu cel mai elementar bun simt, cu lipsa oricarui agent de circulatie,( sunt cazuri cand salvarile stau cu zecile de minute inainte de a putea patrunde pe minusculul parking din fata intrarii la camera de garda) mai poate fi mentinut acest spital in buricul targului, asa cum doreste doamna arhitect?
    Oricum, daca se vrea un spital de urgenta european, este imperios necesar accesul pa bulevarde cu cel putin trei benzi pe sens, cu parchinguri, pentru salvari, vizitatori si taximetre separate, si nu in ultimil rand moteluri pentru…
    Cu improvizatii, tot la coada Europei vom fi !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger