AcasăNewsScandal la CSM pentru sefia DNA: Lazar, din ce in ce mai...

Scandal la CSM pentru sefia DNA: Lazar, din ce in ce mai obraznic

Scandal la CSM. Adina Florea, propunerea pentru sefia DNA, mai sta o tura pe bara dupa ce procurorul general, Augustin Lazar, a blocat-o la mantinela cu o sesizare. Ieri, membrii CSM au avut ceva greu de suportat. Eterna cravata albastra din Ministerul Public, Lazar, s-a contrat cu seful sau, minisitrul Tudorel Toader, la cutite. Nimic nu l-a oprit pe Lazar sa o apere, pe din dos, pe Laura Codruta Kovesi care se teme de Adina Florea. Totul mergea bine, ca la carte. Doar ca, Augustin Lazar a scos din joben o dactilografa, grefiera, asa ca s-au incurcat itele.

Concret, procurorul general a cerut un nou termen pentru audierea Adinei Florea. Oricum decizia CSM nu era relevanta, fiind doar consultativa. Dar, Augustin Lazar a tras putin de timp sa se mai ”spele” nitel dosarele, scheletele din DNA.  Pentru a-si realiza intentia de tergiversare a deciziei, Lazar a facut orice i-a stat in putere. S-a facut de rasul colegilor magistrati, amanarea fiind ceruta pentru un ”incident de securitate” nascut in urma publicarii in presa a unor documente de catre Darius Valcov si ca a audiat o gregfiera care spunea ca actele ar fi fost cerute de Adina Florea. Documentul in sine l-a durut rau pe ”pg”-ul Lazar, pentru ca era vorba despre un protocol secret incheiat chiar de el cu SRI. Actul, semnat in 2016, poarta semnatura lui  Lazar si a seful actual al SRI, Eduard Hellvig. Curat murdar, coane Lazarica!

Cine se scuza se acuza

„Incidentul de securitate a fost inregistrat a doua zi dupa ce a aparut documentul clasificat pe tv. Un dosar privind manipularea neglijenta a unor documente secrete de stat a fost inregistrat inainte sa se faca publica lista. Nimeni nu a inregistrat un dosar sau incident de securitate in considerarea cuiva. Noi traim intr-un stat de drept si in justitia corecta a UE. Cred ca nu e gresit sa se dea un termen scurt pentru ca IJ sa poata clarifica”, a spus Augustin Lazar. Replica a venit imediat de la ministrul Tudorel, care i-a replicat dur si explicit ca nu stie carte. „Cu privire la propunerea de amanare. Eu nu sunt de acord pentru faptul ca nu veti putea indica temeiul juridic pentru amanarea audierii si pentru formularea unui aviz pe care il stiu consultativ. Nu avem un temei juridic nici in lege, nici in vreun regulmanent. Nu vorbiti pentru cine va asculta „, a spus Tudorel Toader.

author avatar
Ramona Feraru
631 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger