AcasăNewsScandal la CSM: Asociatia magistratilor cere demisia de onoare a membrilor CSM

Scandal la CSM: Asociatia magistratilor cere demisia de onoare a membrilor CSM

(foto: captura rtv)

Reprezentantii Asociatiei Magistratilor din Romania (AMR) au solicitat, miercuri, demisia de onoare a membrilor CSM, precizand ca in caz contrar vor declansa procedurile de revocare din functii a tuturor membrilor Consiliului.

(foto: captura rtv)

Cererea a fost formulata de Norel Popescu si Gabriela Baltag, reprezentantii AMR, care au participat miercuri la sedinta Plenului CSM. Cei doi au cerut demisia de onoare a membrilor CSM motivand ca in interiorul Consiliului nu exista transparenta si coeziune.

De asemenea, judecatoarea Madalina Afrasinei, de la tribunalul Bucuresti, reprezentant al Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania, a venit la sedinta de miercuri a CSM a cerut amanarea luarii unei decizii in privinta candidaturii pentru functia de vicepresedinte al Consiliului. Judecatoarea a invocat inceperea Adunarilor Generale ale Judecatorilor pentru revocarea din functia de membri ai CSM a judecatorilor Cristi Danilet si Alinei Ghica.

Afrasinei a precizat ca deja la Tribunalul Bucuresti si la Judecatoria Sectorului 5 au avut loc Adunarile Generale de revocare, de asemenea si in Pitesti, iar la Cluj vor avea loc maine.

Madalina Afrasinei a declarat ca mai rau de atat nu crede ca se poate, „intrucat au aratat ca nu sunt in stare sa gestioneze problemele delicate ale sistemului”.

De la sedinta Plenului CSM au lipsit  Livia Stanciu, prim-adjunctul procurorului general al Romaniei, Daniel Morar, si ministrul Justitiei,Mona Pivniceru, dar si Alexandru Serban si Horatius Dumbrava. Ultimii doi sunt in concediu de odihna, a declarat purtatorul de cuvant al CSM, Monica Prejmereanu.

Sedinta Plenului CSM, anuntata pentru miercuri la ora 15.00, care avea pe ordinea se zi si  numirea vicepresedintele Consiliului Superior al Magistraturii, a fost amanata din lipsa de cvorum.

author avatar
Alina Costache
223 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger