AcasăNewsScandal la CCR: Livia Stanciu, cu para la Ambasada SUA

Scandal la CCR: Livia Stanciu, cu para la Ambasada SUA

Judecatoarea Livia Stanciu, cea care are din ce in ce mai multe bube  pe CV-ul profesional, nu se lasa. Dupa ce a paradit-o pe Mariana Rarinca si dupa ce a fost devoalata in mai multe dosare pe care le-a judecat ca facea ”frumos” in campul tactic,  a refuzat sa se retraga de la vot  in ancheta care o priveste. Mai mult, Livia Stanciu a fost atentionata ca ”da din casa” la Ambasada SUA din Romania, adica toarna” tot la Hans Klemm.

Surse din interiorul Curtii Constitutionale au facut publice niste discutii aprinse din cadrul unei sedinte, in care fosta sefa a ICCJ Livia Stanciu s-a dat iar in stamba. Desi i s-a explicat ca prezenta sa la deliberarile si votul de astazi, 7 noiembrie, cand Curtea trebuie sa se pronunte asupra conflictului constitutional privind completurile de 5 de la Inalta Curte de Casatie si Justitie ar arunca o umbra de suspiciune asupra deciziei, Livia Stanciu a refuzat sa tina cont de recomandarea colegilor sai de a se abtine de la vot si a nu participa la lucrari.

Coafura rezista!!

Livia Stanciu este, practic, intr-un conflict de interese, atat timp cat a facut parte ea insasi din completurile de 5 judecatori a caror constituire este chemata sa o valideze din punct de vedere constitutional. De altfel, site-ul Lumea justitiei a si depus la sediul Curtii o cerere de retragere a Liviei Stanciu de la deliberari. Dar, ”coafura rezista!”. Stanciu nu se lasa. Aceasta a sustinut ca nu se va retrage si ca va participa, astazi, la dezbaterile CCR, desi hotararea o priveste direct. Colegii judecatori i-au explicat ca prin abtinerea ei se protejeaza si personal si imaginea Curtii Constitutionale, insa Livia Stanciu a refuzat motivand ca nu are nimic sa-si reproseze si ca are constiinta curata.

Cu para la Amabasada SUA

Potrivit acelorasi surse, unul dintre judecatorii constitutionali i-a atras atentia Liviei Stanciu sa nu mai informeze Ambasada Statelor Unite la Bucuresti asupra unor chestiuni care se dezbat in interiorul Curtii, avertizand-o ca la urmatoarea abatere de acest fel va face publice detalii ale relatiei nepricincipiale pe care un judecator al CCR o are cu straini si ca va cere sanctionarea ei, scriu cei de la Q Magazine. Conform unor documente, se pare ca Stanciu si-a facut poteca la Ambasada SUA sa il informeze pe Klemm cu privire la ce se intampla in CCR. Ingrid Mocanu, fost director in Justitie sustine ca ”la o prima vedere se identifica 3 infractiuni pe care le savarseste Stanciu atunci cand ”paraste”:  conflict de interese;  divulgare de informatii nedestinate publicitatii;  tradare (prin transmitere de secrete catre o putere straina)”. Mocanu mai spune, pe contul de socializare, ca infractiunile sunt pedepsite cu inchisoare de la 12 la 15 ani, asa,  la prima strigare.

author avatar
Ramona Feraru
2.419 afisari

6 COMENTARII

  1. Simple speculatii exact ca si valiza lui Dragnea. Atata timp cat o decizie a justitiei nu o obliga o doare in pix si face ce vrea

  2. Eu tot astept sa-l dea in judecata pe Vanghelie ca a calomniat-o cand a spus ca e consumatoare permanenta de cocaina pe care i-o livreaza un ofiter SPP…sau, macar SPP-ul sa dea un comunicat ca „Doamne, Dumnezeule, asa inginerie!’, sau asta era din Augustin Lazar cand a vazut protocoalele semnate de inaintasi, inainte sa le semneze el… oricum, trebuie sa se repare odata accederea la CCR, aia cu „buna reputatie” nu e suficienta, ca, daca si Livia Stanciu avea o „buna reputatie” dupa ce si-a bagat creditoarea la puscarie si l-a „spalat” pe Iohanis, singurul primar din Romania care a primit OK-ul pentru conflict de interese?! Pentru inceput ar fi bine sa nu mai vada CC niciun judecator care a profesat ca procuror majoritatea anilor de carera, apoi, orice condamnare la CEDO sa atraga invalidarea mandatului, la fel, orice colaborare cu securitatea de ieri si azi…
    P.S. „Buna reputatie” o fi stand in „perla” carierei, adica hotararea judecatoreasca, fix ca o tumora pe linistea societatii, de condamnre a lui Dragnea pe ceva ce nu s-a dovedit, dar, serveste opozitiei, strainatatii si Dulapaului sa imparta societatea in adeptii „infractorului” si dusmanii lui?!

  3. eu sunt de parare ca ar trebui sa-i plateasca banii castigati la CEDO de catre primarul de la valcea pe care l-a bagat in puscari degeaba. E prea mare prostia si prostia se plateste. Asa judecatori are CCR, imi pare rau, dar justitia in Romania nu exista. Mai bine s-ar judeca procesele toate la CEDO, nu ar mai exista judecatori in Romania, oricum nu stiu carte.

    • In Norvegia aia, din care sug #istii granturi si ne-o prezinta ca model de urmat, daca un om a facut inchisoare in urma unor probe falsificate, sau prin ignorarea intentionata de probe, vinovatul identificat face peste 20 de ani de puscarie, inchisoarea pentru un nevinovat fiind asimilata cu crima cu premeditare

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger