AcasăNewsScandal la Camera: Cererea de revocare a lui Anastase nu a fost...

Scandal la Camera: Cererea de revocare a lui Anastase nu a fost supusa la vot. USL a parasit plenul

Roberta Anastase

Sedinta de plen a Camerei Deputatilor a inceput, miercuri, in prezenta USL, care a revenit dupa protestul parlamentar. Parlamentarii USL au parasit, miercuri, sala de plen a Camerei Deputatilor, nemultumiti de faptul ca propunerea de introducere pe ordinea de zi a cererii de revocare din functie a presedintelui forului nu a fost supusa votului.

Roberta Anastase

Anuntul de parasire a lucrarilor a fost facut de catre liderul deputatilor PSD, Mircea Dusa, dupa ce presedintele de sedinta, Ioan Oltean (PDL), a anuntat ca solicitarea USL privind revocarea din functie a Robertei Anastase se trimite Biroului Permanent al Camerei.

„Ati venit cu o tema totalmente nepregatita, desi ati avut la dispozitie atât timp. Eu regret amarnic daca decizia dumneavoastra de a parasi sala de sedinte este una neserioasa, eu cred ca nu aveti temei juridic”, a spus Oltean. El a mai spus ca solicitarea USL incalca prevederile regulamentare, potrivit careia revocarea presedintelui Camerei poate fi ceruta de grupul care l-a propus.

Liderul deputatilor PSD, Mircea Dusa, a spus ca opozitia a venit la lucrari in speranta ca va fi respectat Regulamentul Camerei. „Grupurile parlamentare ale PSD si PNL parasesc sala pentru ca nu ati respectat Regulamentul”, a adaugat Dusa.

Dezbaterile aprinse intre opozitie si putere pe tema introducerii pe ordinea de zi solicitarii USL de revocare din functie a presedintelui Camerei, Roberta Anastase, au durat aproape o ora, timp in care coalitia majoritara a sustinut ca propunerea opozitiei trebuia discutata mai intâi in Biroul Permanent al Camerei, in timp ce opozitia a aratat ca plenul este suveran.

USL a cerut in plenul Camerei sanctionarea lui Anastase

Mircea Dusa (PSD) a prezentat solicitarea PSD si a PNL privind sanctionarea Robertei Anastase. Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a spus, insa, ca nu este de acord cu acest lucru, pentru ca orice solicitare trebuie sa treaca mai intâi prin Biroul Permanent al Camerei. Punctul de vedere al lui Toader a fost sustinut si de deputatul UDMR Marton Arpad, desi opozitia aratat ca plenul este suveran.

La sedinta a fost inregistrata prezenta a 121 de deputati din totalul de 326. Presedintele PSD, Victor Ponta, anuntase, miercuri, la reuniunea grupurilor parlamentare ale USL din Camera Deputatilor, ca opozitia va cere inscrierea pe ordinea de zi a plenului a propunerii de revocare a Robertei Anastase din functia de presedinte al Camerei.

author avatar
National
176 afisari

1 COMENTARIU

  1. Prin oamenii politici afisati in politica interna si externe, timp de 22 de ani, o lume intreaga poate crede ca Poporul roman este compus numai din Gunoaie Umane si semidocti ai Planetei Pamant. Acesta-i BLESTEMUL neamului de ROMANI.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger