AcasăNewsScandal in a doua cea mai bogata familie din Germania

Scandal in a doua cea mai bogata familie din Germania

Familia Reimann, care detine,printre altele, Calgon sau reteaua de restaurante de tip fast food Pret a  manger, a recunoscut ca a avut legaturi cu regimul nazist al lui Adolf Hitler si a decis sa doneze 10 milioane de euro dupa ce a aflat de rolul inaintasilor sai in sprijinirea venirii la putere a liderului national-socialist.

„Reimann senior si Reimann junior se fac vinovati. Cei doi antreprenori sunt morti, dar locul lor ar fi in puscarie”, a declarat purtatorul de cuvant al familiei, Peter Harf. Albert Reimann senior(decedat in 1954) l-a sponsorizat pe Adolf Hitler incepand cu 1931, cu doi ani inainte ca acesta sa preia puterea, intreprinderea sa  furniza armament Wehrmacht-ului si industriei si a fost considerata in 1941 „esentiala” in eforturile de razboi. In 1943, compania a recurs la munca fortata, 175 de muncitori  erau supravegheati cu brutalitate de un supraveghetor. “Nicio compensatie nu a fost vreodata acordata acestor muncitori. Dar analizam ce putem face acum, vrem sa facem mai mult si sa donam zece milioane de euro unei organizatii potrivite”, a anuntat Harf. Urmasii industriasilor  Reimann au inceput sa cerceteze arhivele familiei inca din 2014, cand au hotarat sa realizeze un studiu detaliat despre legaturile cu regimul nazist, care va fi publicat intr-o carte cu aceasta tema. Reimann are o avere estimata la 33 miliarde de euro si  conduce societatea financiara JAB Holding, care detine numeroase marci de produse de menaj, dar este  prezenta si pe piata alimentatiei sau in industria cafelei.

author avatar
Andrei Coman
448 afisari

1 COMENTARIU

  1. Astia cred ca prin bacsisul donat isi rascumpara pacatele din trecut.Cand isi va plati Germania datoria istorica fata de Romania,dupa cum rezulta tot din actele oficiale nu de mult prezentate public,la calende.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger