AcasăNewsSaul Bass, sarbatorit de Google printr-un doodle interactiv (VIDEO)

Saul Bass, sarbatorit de Google printr-un doodle interactiv (VIDEO)

Astazi, 8 mai, se implinesc 93 de ani de la nasterea lui Saul Bass, primul mare grafician care s-a remarcat in Statele Unite ale Americii.

Saul Bass s-a nascut pe data de 8 mai 1920, in New York si, in cariera sa remarcabila, a lucrat cu nume mari de la Hollywood, printre care Alfred Hitchock, Otto Preminger, Billy Wilder, Stanley Kubrick si Martin Scorsese. El este cunoscut in intreaga lume pentru grafica genericelor sau a secventelor de deschidere de la mai multe filme, cum ar fi „North by Northwest” sau „Psycho”.

De asemenea, graficianul sarbatorit pe 8 mai printr-un doodle a realizat logo-urile unor companii foarte mari  din America si din Japonia. Vorbim aici de AT&T, United Airlines sau Japan Energy Corporation.

[youtube]kT4qg2Ddyvg[/youtube]

De-a lungul vremii, Saul Bass a fost criticat ca in cadrele de deschidere pe care le realiza dezvaluia mult prea mult din scenariu. Se spunea ca puteai sa iesi din cinematografe chiar inainte de a vedea filmul, doar daca urmareai inceputul conceput de el.

In anul 1960, Saul Bass a fost consilier de imagine si de regie la productia „Spartacus”. El a regizat cateva scurt metraje si documentare. Singurul lungmetraj regizat de Saul Bass este un film science fiction numit „Phase IV” (1974).

[youtube]Bcs3_b3VXSU[/youtube]

S-a stins din viata pe data de 25 aprilie 1996, la varsta de 75 de ani.

[youtube]xnG3OjIcN8M[/youtube]

author avatar
Anca Murgoci
258 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger