Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Sauditele s-au suit la volan

Sauditele s-au suit la volan

Autor:

Arabia Saudita a ridicat, incepand de ieri, interdictia, unica in lume, prin care femeilor le era refuzat dreptul de a conduce un automobil, o revolutie in acest regat care practica un islam extrem de strict.

 

saudite 1 Sauditele s au suit la volan

Un pas urias in reducerea dependentei femeilor de barbati

Autorizarea femeilor la volan rezulta dintr-un decret regal inspirat de printul mostenitor Mohammed bin Salman, in cadrul  proiectului sai de vasta modernizare al acestei monarhii petroliere. In culmea fericitii, femeile saudite se vad in sfarsit beneficiarele unei libertati de miscare mult asteptate, inainte vreme fiind nevoite sa apeleze la soferi sau la barbatii din familie pentru a se deplasa. Intr-o societate unde femeile nu pot nici calatori, nici studia, nici munci nici macar sa manance singure intr-un restaurant, fara acordul sotului sau al unui barbat din familie. Trei milioane de femei din Arabia Saudita vor obtine un permis auto si vor incepe sa conduca masini, pana in 2020, potrivit unui studiu al cabinetului de consultanta

PricewaterhouseCoopers. Scoli auto pentru femei deja au fost infiintate in capitala Ryad si in Djeddah. Reforma va fi benefica si pentru economie, ridicarea interdictiei urmand sa stimuleze angajarea femeilor si, potrivit unei estimari Bloomberg, sa aduca 90 de miliarde de dolari regatului saudit pana in 2030. Principala problema pentru saudite este chestiunea sigurantei rutiere. In 2016, regatul a inregistrat peste 526.000 de accidente si in medie 17 de decese pe zi. Accidentele rutiere sunt principala cauza a mortalitatii din Arabia Saudita.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!