AcasăNewsSauditele agita piata auto

Sauditele agita piata auto

O clientela tanara si bogata va fi o mina de aur pentru Toyota si alti producatori de automobile

La mai putin de o saptamana dupa ce regele Mohammad bin Salman a anuntat ca femeile din Arabia Saudita pot sa sofeze, marii producatori de automobile sunt deja pregatiti pentru a seduce noile cliente.

O clientela tanara si bogata va fi o mina de <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagaur title=aur data wpil keyword link=linked>aur<a> pentru Toyota si alti producatori de automobile

Nissan, Toyota (lider de piata in Arabia Saudita) , Volkswagen si Ford au reactionat rapid, in conditiile in care decretul regal ar putea aduce 9 milioane de soferite pe strazi. Arabia Saudita este cel mai mare importator de automobile din zona Golfului Persic. Incepand cu anul viitor, femeile saudite vor putea, in fine, trece la volan. Imediat dupa anunt, marii constructori auto n-au mai pierdut vremea iar pe retelele sociale au inceput deja sa curteze aceasta noua categorie de clienti. Si o noua piata. Arabia Saudita numara opt milioane de femei care au varste cuprinse intre 15 si 54 de ani. Banca americana de investitii Merrill Lynch estimeaza ca decretul regal va fi o mina de aur pentru constructorii auto. Pe de alta parte, varsta medie in Arabia Saudita nu depaseste 27 de ani iar jumatate din populatie are sub 24 de ani. Deci multi potentiali si bogati clienti pentru anii ce vin. Potrivit furnizorului britanic de produse auto LMC Automotive, vanzarile de masini in Arabia Saudita ar putea creste cu 20% urmare a decretului regelui Salman privind autorizarea femeilor sa conduca autoturisme.

author avatar
Bogdan Borcea
90 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger