AcasăNewsSatul din Romania in care se traieste ca-n Germania! (FOTO)

Satul din Romania in care se traieste ca-n Germania! (FOTO)

Comuna timiseana Dumbravita este cea mai bogata localitate din Romania, aici cel mai instarit om are elicopter si 500 de TIR-uri iar cel mai sarac are o pensie de 100 de euro.

In Dumnbravita ulitele au fost modernizate, iar acum prin comuna vezi numai Porsche si Maserati. Potrivit unui raport facut public de Consiliul Consultativ pentru Regionalizare, comuna este cea mai bogata localitate din Romania, urmata de comuna Corbeanca si de orasul Voluntari.

In Dumbravita locuiesc 7 200 de oameni, iar din cei 20 de kilometri cat masoara comuna nu exista nici macar un metru patrat de teren agricol, aici avandu-si resedintele si milionarii in euro din Timis, din Top 300.

„Boom”-ul economic a avut loc intre anii 2004 si 2008, cand metrul patrat de teren se vindea cu 100 de euro, iar in opt ani populatia din Dumbravita s-a triplat. Unul dintre cei mai bogati localnici este Romeo Dunca, 45 de ani, – actionar majoritar la una dintre cele mai mari companii de transport rutier din Romania, cu peste 500 de TIR-uri.

Din cei peste 7 000 de localnici de aici, 500 de persoane sunt asistate social de primarie, dintre care 38 sunt batrani singuri. Acestia poarta la mana o bratara electronica cu buton de panica, pe care il pot apasa atunci cand li se intampla ceva grav. Ajutorul le vine imediat prin programul HELP, realizat cu fonduri comunitare, potrivit evz.ro.

Foto: evz.ro

author avatar
Alina Costache
1.001 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger