AcasăNewsȘase săptămâni de sărbătoare a muzicii, la Craiova

Șase săptămâni de sărbătoare a muzicii, la Craiova

Melomani din toată țara sunt așteptați între 1 octombrie și 12 noiembrie 2017 la Festivalul Internațional „Elena Teodorini”, care transformă Craiova în capitala spectacolului de operă și balet.

Opera Română Craiova organizează în acest an cea de-a XV-a ediție a Festivalului Internaţional „Elena Teodorini”, eveniment cultural de notorietate europeană organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Craiova și al Consiliului Local Craiova, sub egida Ministerului Culturii și Identității Naționale. Cele 16 evenimente vor prilejui iubitorilor muzicii tot atâtea ocazii de a asculta nume de referință ale artei lirice și titluri de operă în primă audiție pe scenele de spectacol din Craiova.

Printre invitați se numără Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” din Chișinău, care va fi prezent cu spectacolul de operă „Dama de pică” și celebrul balet  „Spărgătorul de nuci”.

Un alt invitat de marcă al festivalului este Teatrul Național din Novi Sad (Serbia), care va aduce în Craiova „Omnibus Opera”, iar „Haeretica for Skaramacay”, spectacol de dans contemporan incendiar, este semnat de Skaramacay Art Factory (Italia), companie aclamată pe importante scene ale lumii.

Ian Storey, pentru prima dată în România

Pe lângă organizarea unui masterclass susținut de soprana Nicoleta Ardelean, Opera Română Craiova prezintă cele mai îndrăgite spectacole din repertoriu, precum și, în premieră pe scenele din Oltenia, actul al II-lea din „Tristan şi Isolda”, operă în concert. Reprezentațiile includ în distribuții nume mari ale liricii europene, invitat special al festivalului fiind tenorul britanic Ian Storey, pentru prima dată în România.

Mai multe informații la www.operacraiova.ro sau www.facebook.com/operacraiova

Rezervările pot fi făcute la numărul de telefon 0351.442.471, la adresa de e-mail agentiadebilete@operacraiova.ro sau pe pagina www.operacraiova.ro.

author avatar
National
324 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger