AcasăNewsSarkozy anticipeaza o participare masiva in cel de-al doilea tur

Sarkozy anticipeaza o participare masiva in cel de-al doilea tur

Nicolas Sarkozy a declarat cu o saptamana inaintea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale din Franta, intr-un interviu acordat saptamanalului Parisien Dimanche, ca anticipeaza o participare masiva la votul din 6 mai.

Intrebat despre posibilitatea de a fi invins in al doilea tur asa cum anticipeaza sondajele, presedintele-candidat a raspuns: „Vom vedea. Dar va reamintesc ca in urma cu trei luni toata clasa mediatica isi punea intrebarea daca voi intra in al doilea tur”.

„Sondajele s-au inselat atat de mult”, a adaugat el. „Priviti rata de abtinere, care a fost total supraestimata. Este dramatic”, a declarat el. In primul tur, rata de participare a atins 80 la suta, in timp ce mai multe sondaje anticipau in ultimele saptamani ca aceasta nu va depasi 75 la suta, chiar 70 la suta.

„Simt cum creste o mobilizare pe care nu am vazut-o niciodata in toata viata mea politica”, a adaugat Sarkozy, „si, de la primul tur, a mai crescut putin. Va fi o participare masiva”.

Nicolas Sarkozy, care refuza sa spuna pe cine va numi in functia de premier in cazul unei victorii la 6 mai, subliniaza ca „viitorul majoritatii este sa gaseasca o coerenta intre centrul si dreapta republicana”.

author avatar
Ciprian Purice
67 afisari
Zenville

Ultimele știri

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...

Din aliaţi, duşmani? Nicolae Ciucă a anunţat ce s-ar putea întâmpla între el şi Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale 2024

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, susține că trebuie găsită cea mai bună soluție pentru problemele actuale din România.Asta ar însemna, conform liderului liberal, inclusiv o...
proger