AcasăNewsSarkozy acuzat de „crime impotriva umanitatii”

Sarkozy acuzat de „crime impotriva umanitatii”

Doi celebri avocati francezi il dau in judecata pe presedintele Nicolas Sarkozy pentru pentru „crime impotriva umanitatii” in Libia.

Jacques Verges e vedeta internationala de cand i-a aparat pe criminalul nazist Klaus Barbie si pe teroristul Carlos Sacalul

Acestia, Roland Dumas si Jacques Verges, s-au oferit pentru a sustine plangerea intr-un tribunal francez a familiilor victimelor bombardamentelor NATO, conform declaratiilor unui oficial al Ministerului Justitiei din Libia, Ibrahim Boukhzam. Procesul este intentat presedintelui Frantei, pentru ca aceasta tara a fost in fruntea operatiunilor coalitiei internationale din Libia. Un avion francez a fost primul care a intrat in obiectiv, pentru a proteja spatiul aerian libian impotriva aviatiei militare a lui Gaddafi, conform rezolutiei ONU.

Verges l-a aparat pe Carlos Sacalul

Roland Dumas a constatat stupefiat ca misiunea NATO ucide civili, in loc sa-i apere

Jacques Verges i-a avut ca clienti si pe criminalul nazist Klaus Barbie si pe teroristul Carlos Sacalul. Acesta a catalogat NATO drept un cuib de asasini, iar despre statul francez a spus ca „e condus de derbedei si criminali”. La randul sau, Dumas, fost ministru de Externe sub mandatul presedintelui François Mitterrand, a precizat ca a fost „stupefiat sa constate ca misiunea NATO, care trebuie sa apere civilii, ii ucide”. El a denuntat „agresiunea brutala impotriva unei tari suverane” si s-a oferit sa-l apere pe colonelul Muammar Gaddafi, daca va ajunge la Curtea Penala Internationala (CPI). La inceputul acestei luni, procurorul sef al CPI, Luis Moreno-Ocampo, a cerut mandate de arestare pentru Gaddafi, fiul sau Seif al-Islam si cumnatul, Abdullah Senussi, pentru „crime impotriva umanitatii”.

 

author avatar
Adina Mutar
154 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger