AcasăNewsSarb urmarit international, acuzat de genocid, prins la Galati

Sarb urmarit international, acuzat de genocid, prins la Galati

Barbatul in dreptul numalui caruia sta o acuzatie grava (sursa foto: www.politiadefrontiera.ro)

Oamenii legii de la Punctul de Trecere a Frontierei Galati-Port au descoperit, cu ocazia unui control facut pe o nava sub pavilion sarb, care naviga pe Dunare, un barbat in varsta de 50 ani, pe numele caruia autoritatile judiciare croate emisesera un mandat european de arestare.

Barbatul in dreptul numalui caruia sta o acuzatie grava (sursa foto: www.politiadefrontiera.ro)

„Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galati-Port au depistat si retinut un cetatean sarb, urmarit international, pe numele caruia era emisa o alerta de punere in aplicare a unui mandat de arestare si extradare, acesta fiind acuzat de genocid.

In data de 05 mai a.c., in jurul orei 04.00, in Punctul de Trecere a Frontierei Galati-port, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor necesare controlului de frontiera, cetateanul sarb Stevan B., in  varsta de 50 de ani, facand parte din echipajul unei nave sub pavilion Serbia.

La controlul de frontiera, lucratorii nostri au constatat ca pe numele barbatului este emisa o alerta Interpol, acesta fiind cautat in vederea arestarii si extradarii, deoarece este cercetat pentru infractiunea de genocid, savarsita in perioada septembrie-decembrie 1991.

Stevan B. a fost predat unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale a I.P.J. Galati, in vederea luarii masurilor ce se impun”, au transmis reprezentantii Politiei de Frontiera, intr-un comunicat.

Detalii despre acuzatiile ce i se aduc barbatului

Precizari in cazul de fata au facut si oficialii IPJ Galati, intr-un comunicat pe care il redam in cele ce urmeaza: „Barbatul, cetatean sarb, nascut in Croatia, figura dat in urmarire internationala, pe numele sau fiind emis un mandat european de arestare sub aspectul savarsirii infractiunii de crime de razboi impotriva populatiei civile, prevazuta de Codul penal croat, infractiune corespunzatoare celei de genocid din legea penala romana.

La data de 5 mai a.c., politistii din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Galati au depistat, cu ocazia unui control efectuat pe o nava care naviga pe Dunare, sub pavilion sarbesc, un barbat, de 50 ani, pe numele caruia, la data de 5 mai 2018, autoritatile judiciare croate emisesera un mandat european de arestare.

Cetateanul sarb a fost preluat de politistii Biroului Urmariri din cadrul Serviciului Investigatii Criminale, verificarile efectuate cu privire la acesta relevand faptul ca mandatul european de arestare a avut la baza o hotarare judecatoreasca emisa de Tribunalul tinutului Osijek,din Croatia.

In cuprinsul hotararii se arata ca, in perioada 1991 – 1995, persoana in cauza, in calitate de membru al unei grupari paramilitare organizate, a participat la actiuni teroriste impotriva etnicilor croati si maghiari.

In ziua in care a fost depistat, barbatul a fost prezentat Parchetului de pe langa Curtea de Apel Galati, care a dispus retinerea lui, pe baza de ordonanta, pentru 24 de ore.

Ulterior, Curtea de Apel Galati a emis pe numele acestuia un mandat de arestare provizorie, pentru o perioada de 15 zile, in vederea punerii in executare a mandatului european de arestare, emis la data de 5 mai 2018.”

author avatar
Andrei Coman
172 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger