AcasăNewsSapte victime ale exploziei de la Valea Cascadelor raman internate. Unul dintre...

Sapte victime ale exploziei de la Valea Cascadelor raman internate. Unul dintre raniti, „prognostic rezervat”

Doar trei dintre persoanele aduse deunazi la Spitalul de Chirurgie Plastica si Arsuri au fost lasate sa plece acasa, cu precizarea ca acestia isi continua tratamentul ambulator si ca zilnic trebuie sa aiba pansamentele schimbate.

Medicii de la doua unitati spitalicesti din Capitala – cea aflata pe Calea Griviti, dar si Spitalul Floreasca au in grija, de duminica incepand, mai multe victime ale exploziei, urmate de un incendiu, produse la un targ de vechituri de pe Bulevardul Timisoara, din Bucuresti.

Cei trei raniti care au ramas internati la Spitalul de Arsi sunt persoane de peste 50 de ani, cu arsuri de gradul 1 si 2 pe diferite suprafete ale corpului. Din cate au anuntat reprezentantii Ministerului Sanatatii, este vorba despre o femeie in varsta de 83 de ani, internata pe Sectia de Arsuri, cu arsuri 5% suprafata corporala si „evolutie buna”, despre un barbat de 72 de ani, aflat la Reanimare, intubat si ventilat mecanic, cu arsuri de grad 1 si 2 pe 18-20% suprafata corporala, cu „evolutie stationara”, dar si despre un alt pacient, de aceasta data in varsta de 54 de ani. Acesta din urma are arsuri de gradul 2 pe 12% din trup si se afla de asemenea la Reanimare, fiind intubat si ventilat mecanic. In cazul sau, specialistii vorbesc despre o „evolutie stationara lent favorabila”.

Cat priveste situatia celor patru victime ale exploziei de la Valea Cascadelor aflate in grija medicilor de la Floreasca, aflam din directia MS ca doua dintre ele sunt pe Sectia de Chirugie Plastica, avand „arsuri superficiale, stare generala buna si prognostic favorabil”. Leziunile suferite de celelalte doua victime ale deflagratiei – o femeie si un barbat – sunt, insa, mai severe. Astfel ca ambii sunt internati pe Sectia de Arsi.

Daca femeia in varsta de 64 de ani are o evolutie mai buna, comparativ cu ziua precedenta, medicii luand in calcul varianta transferului catre sectia in care se afla si ceilalti doi raniti din explozia de duminica, nu la fel par sa arate lucrurile in privinta barbatului. Pacientul are 60 de ani si a fost dus inca de ieri in sala de operatie, unde a fost supus unei interventii de urgenta. Din acelasi comunicat aflam ca, din pacate, „in ciuda tratamentului administrat, starea generala este grava, iar prognosticul rezervat”.

Va reamintim ca 12 oameni au avut nevoie de ajutorul medicilor, dupa ce o butelie a explodat in zona unei constructii aflate in cadrul targului Valea Cascadelor.

author avatar
Cristina Stefan
110 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger