AcasăNewsSapte tone de carne, RETRASE din magazinele din Bucuresti!

Sapte tone de carne, RETRASE din magazinele din Bucuresti!

carne de puiCarne de pui crescută în laborator, pe mesele restaurantelor de lux. SUA a aprobat vânzarea

Mai bine de sapte tone de carne au fost retrase de la comercializare din magazinele din Bucuresti, potrivit vicepresedintelui Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Animalelor (ANSVSA), Vladimir Manastireanu.

carne de puiSelgros a decis retragerea tuturor produselor livrate de Avicola Calarasi, din magazinele sale, din cauza aspectului si a calitatii necorespunzatoare, si a intrerupt orice livrari viitoare de marfa pana la clarificarea situatiei, potrivit unui comunicat al companiei.

„Aceasta masura a fost luata pentru a garanta tuturor clientilor Selgros calitatea si siguranta alimentelor comercializate”, precizeaza conducerea companiei Selgros Cash&Carry Romania.

„Vizavi de carnea care ar fi provenit de la Avicola Calarasi, pana la ora aceasta, am realizat verificari, iar conducerea supermarketului Selgros a decis sa retraga toata carnea care provine de la acel producator. (…) Pana la acest moment, circa 7.352 kg de carne de pasare a fost retrasa din Bucuresti. Speram ca, undeva pe martea viitoare, sa avem rezultatele analizelor acestor loturi”, a declarat Manastireanu vicepresedintele ANSVSA.

Luna trecuta, compania Selgros a refuzat in mai multe magazine livrari de la furnizorul Avicola Calarasi din cauza aspectului si a calitatii necorespunzatoare a produselor, iar in data de 11 septembrie 2013, magazinul Selgros din Braila a trimis direct la distrugere o cantitate importanta de carne de pasare de la Avicola Calarasi.

„E posibil numai datorita neseriozitatii criminale a celor care fac astfel de lucruri. Mi se pare o atitudine iresponsabila. O astfel de societate trebuie rasa de pe piata romaneasca. Lucrul asta este de neiertat. Institutiile statului sa faca controale si in piete”, a declarat Dragos Frumosu, presedinte FSIA, citat de rtv.net.

Scandalul are legatura cu dosarul Badalau. Firmele administrate de reteaua de evazionisti cu care aveau legaturi senatorul Niculae Badalau si procurorul Angela Nicolae livrau cantitati importante de carne infestata cu salmonella, catre supermarketuri. Procurorilor DNA arata ca evazionistii livrau carne de pui in care au fost gasite excremente de rozatoare si chiar soareci vii. Selgros se numarau printre clientii retelei de evazionisti.

author avatar
Alina Costache
344 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger