AcasăNewsSaptamana viitoare se va sti cati raniti din "Colectiv" vor fi transferati...

Saptamana viitoare se va sti cati raniti din „Colectiv” vor fi transferati in strainatate

Salvarile ajunse vineri seara la Clubul Colectiv abia au facut fata numarului mare de victime

In cadrul intrevederii avute luni de catre responsabilii din Ministerul Sanatatii cu specialistii in masura sa faca o evaluare a situatiei ranitilor din clubul cuprins de incendiul devastator, la finele lunii octombrie, s-a stabilit ca, in decurs de o saptamana, se va lua o decizie in privinta numarului pacientilor care vor ajunge sa fie tratati in unitati medicale din afara tarii.

Asadar, dupa ce in acest rastimp vor fi analizate toate dosarele si se va evalua situatia fiecarui pacient in parte, comisia respectiva se va reuni si la inceputul saptamanii viitoare, pentru a decide care sunt pacientii in cazul carora se impune un astfel de transfer. Mutare pentru care, din cate au subliniat oficialii, acordul familiilor pacientilor este esential.

De altfel, coordonatorul comisiei de evaluare a lamurit ca nu se ia din start in calcul varianta transferului medical al tuturor ranitilor ramasi in grija medicilor din Bucuresti- 27 la numar, momentan- ci ca se va lua aceasta hotarare „acolo unde exista un beneficiu medical”.  „Decizia de transfer nu se refera la toti pacentii, ci la analiza de caz”, a precizat medicul Gabriel Diaconu, care a adaugat, insa, ca daca se va stabili ca toti pacientii vor avea nevoie de transfer in fara tarii, acest pas va fi facut.

De asemenea, s-a stabilit, in privinta planului pe termen mediu si lung de recuperare a ranitilor din „Colectiv”, ca acest proces sa se desfasoare in cadrul a patru spitale din Capitala – Elias, Floreasca, Bagdasar-Arseni si Spitalul de Arsi – ambulator, sau, la nevoie, prin internarea victimelor.

In acest sens, Dorel Sandesc, reprezentantul Ministerului Sanatatii, a explicat, la randul sau, la finele sedintei de luni, faptul ca „aceasta comisie mixta medicala va analiza fiecare caz (…) pentru a le stabili (pacientilor-n.r) un program adecvat de recuperare medicala”, incluzand si asistenta psihologica si sociala, atat celor aflati inca in spitalele din Capitala, cat si celor carora medicii le-au dat voie sa plece acasa intre timp.

Va amintim insa, ca, din pacate, 60 de persoane au pierit in urma incendiului care a cuprins, intr-o clipa, in seara zilei de 30 octombrie, clubul „Colectiv”, in care la acel moment concerta trupa Goodbye to Gravity.

author avatar
Cristina Stefan
89 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger