AcasăNewsSaptamana Modei de la Paris: sezonul premierelor

Saptamana Modei de la Paris: sezonul premierelor

Buchra Jarrar - Lanvin

Unul dintre cele mai asteptate evenimente din Franta a inceput, ieri. Preluand stefeta de la Milano, Saptamana Modei de la Paris promite defilari senzationale si multe premiere. E suficient sa amintim ca trei mari case de moda – Saint Laurent, Dior, Lanvin – se prezinta anul acesta cu directori de creatie noi.

Buchra Jarrar - Lanvin

Timp de noua zile sunt asteptate 91 de defilari de pret-a-porter primavara/vara 2017, organizate in patru locatii pariziene. Astfel, presa de specialitate se intreaba cum va reusi Anthony Vaccarello sa-i succeada lui Hedi Slimane in fruntea casei Saint Laurent? Miza este mare: cu siluetele sale rock si androgine, Slimane a facut sa creasca vanzarile casei, intinerind clientela.

Anthony Vaccarello - Saint Laurent

In schimb, Anthony Vaccarello s-a facut cunoscut prin stilul sau sexy, cu rochii asimetrice si gustul pentru negru, fie in fruntea propriei firme fie in colectiile realizate pentru Versus Versace.

Venita din universul haute-couture, frantuzoaica Bouchra Jarrar, 45 de ani, ii succede lui Alber Elbaz, a carui concediere in octombrie 2015 dupa 14 ani de colaborare cu Lanvin a suscitat polemica in cea mai veche casa de moda franceza. Brandul care apartine femeii de afaceri taiwanze Shaw-Lan Wang a optat pentru o creatoare adepta a elegantei moderne si epurata. Creatoarea a colaborat anterior cu Balenciaga si Christian Lacroix.

Maria Grazia Chiuri - Dior

Un alt eveniment foarte asteptat al saptamanii este intalnirea cu Maria Grazia Chiuri care va prezenta vineri prima sa colectie pentru Dior. Venita de la Valentino, este prima femeie director de creatie la casa fondata de Christian Dior. In varsta de 52, ea ii succede belgianului Raf Simons, care a adus la Dior o estetica sobra si contemporana in contrast cu teatralitatea predecesorului sau John Galliano. Designerul flamand a decis sa revina la universul pret-a-porter preferat de marele public.

„Are mai multe (perechi) de Louboutin decat neuroni”. „Sunt jeansii prea mulati, sau te-ai ingrasat?”, „Atentie, podea alunecoasa din cauza sampaniei…” sunt cateva din perlele preluate din lumea modei de cronicarul Loic Prigent, cu care isi alimenteaza regulat contul de Twitter.

author avatar
Nicole Ionescu
167 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger