AcasăNewsSanremo 2017: Omagiu pentru Pavarotti

Sanremo 2017: Omagiu pentru Pavarotti

Festivalul cantecului italian Sanremo 2017, care s-a desfasurat intre 7 si 11 februarie in orasul italian din regiunea Liguria, si-a desemnat sambata seara castigatorii, Francesco Gabbani fiind marele invingator cu piesa „Occidentali’s Karma”.

Cantautorul toscan Francesco Gabbani a castigat festivalul Sanremo 2017. Fiorella Mannoia a fost a doua clasificata cu „Che sia Benedetta”. Interpreta a cucerit si Premiul presei „Lucio Dalla”. Ermal Meta s-a clasat pe locul trei, cu piesa „Vietato Morire”. Compozitorul de origine albaneza, care anul trecut a intrat in concurs la sectiunea „Nuove Proposte”, a castigat in 2017 si Premiul criticii „Mia Martini”.

Vine Eurovision

Francesco Gabbani, marele castigator

„Dedic acesta victorie tuturor celor care m-au sustinut, fratelui meu, lui Fabio Ilacqua. Si tie Carlo si Maria, voua, tuturor. Din inima. Nu ma asteptam. Speram in sufletul meu, dar nu ma asteptam”, au fost primele cuvinte ale lui Francesco Gabbani dupa triumf, care a declarat ca se gandeste si la Eurovision. Directorul artistic al evenimentului a fost pentru al treilea an consecutiv Carlo Conti, iar invitatii de marca ai festivalului muzicienii Giorgia, Robbie Williams, Ricky Martin, actorul Keanu Reeves si fotbalistul Francesco Totti. Mai mult de 12 milioane de telespectatori au urmarit concursul, cea mai buna audienta din 2002 si pana in prezent.

Big Luciano, marele absent

Un moment deosebit din cadrul festivalului l-a reprezentat omagiul adus de cunoscutul Zucchero marelui sau prieten, astazi plecat dintre noi, Luciano Pavarotti. Cei doi au cantat nu de putine ori impreuna, dar de data aceasta Big Luciano a fost prezent numai prin proiectii pe marele ecran al teatrului Ariston. Audienta a fost magnetizata de spectacolul inedit si de vorbele din inima spuse de Zucchero pentru marele sau prieten, nemuritorul Big Luciano.

author avatar
Catalin Dumitrescu
147 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger