AcasăNewsSandy, uraganul care pune America pe butuci

Sandy, uraganul care pune America pe butuci

Administratia Nationala de Meteorologie din SUA a incadrat uraganul Sandy la 5,8 din 6 pe scara potentialului distructiv.

Meteorologul Mike Smith de la AccuWeather a calculat ca Sandy ar putea produce economiei SUA pagube in jur de 100 de miliarde de dolari, mult mai mult decat cele produse de uraganul Katrina.

Panica la New York

De teama uriasului uragan, s-au format cozi interminabile la supermarketuri

Starea de urgenta a fost declarata in New York, New Jersey, Connecticut, Pennsylvania, Maryland si Virginia. New York-ul ar putea inregistra vant de peste 130 de kilometri pe ora. Primarul din New York, Michael Bloomberg, a ordonat evacuarea a 375.000 de locuitori din zonele inundabile ale orasului. Au fost amenajate 72 de adaposturi in scoli si alte cladiri pentru evacuatii care nu au unde sa se duca. Circulatia tuturor mijloacelor de transport in comun a fost oprita, inclusiv reteaua de metrou, prin care circulau zilnic peste patru milioane de persoane. Bursa a fost, de asemenea, inchisa. Cozi imense s-au format la magazinele de produse alimentare si supermarketuri, locuitorii orasului aprovizionandu-se ca pentru un asediu indelungat. De altfel, s-a anuntat ca uraganul va avea cateva zile de manifestare maxima.

Peste 1.600 de kilometri in diametru

Avand peste 1.600 de kilometri in diametru, uraganul va afecta peste 50 de milioane de oameni. Zece milioane de locuitori de-a lungul coastei de est ar putea ramane fara curent electric. 50.000 de oameni care traiesc de-a lungul coastei, in Delaware, au fost evacuati. Unele zone din Kentucky, West Virginia si North Carolina ar putea avea zapada de pana la un metru.

author avatar
Adina Mutar
399 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger