AcasăNewsSanatatea e bolnava de prostie

Sanatatea e bolnava de prostie

Sorina Pintea - ultima noapte de medicina, prima zi de gafe

Parca e un facut, Guvernul Dancila a inceput cu stangul cam peste tot. Cu un ministru semianalfabet la Educatie, cu un alt ministru care a semanat haos pe piata muncii, dar si cu un consilier personal al premierului incaltat, in prima instanta, cu opt ani de inchisoare pentru o tona de fapte penale. Normal ca lista e mult mai lunga, dar uite cum cine nu te astepti deschide gura si scapa o cugetare ca o flegma pe un tablou de Aivazovski. Se numeste Sorina Pintea si este ministrul Sanatatii.

Sorina Pintea ultima noapte de medicina intaia zi de gafe

Doamna doctor, caci e doctor la origini, tocmai a afirmat ca salariile medicilor vor creste, iar sporurile aproape ca vor dubla salariile nete. Foarte bine, asa si trebuie. Insa nu s-a oprit aici, ci a simtit nevoia sa dea o tusa groasa: „Daca oferim salarii la nivelul UE, cred ca trebuie sa oferim si servicii la nivel de UE. In acest moment, nu mai exista scuza”. Hai ca stricasi peisajul, madam.

Operatiunea „Sa promitem”

Scriam, cred ca acum patru ani, cum gandacii colcaie prin saloane, sobolanii se joaca pe holuri si maidanezii isi fac de cap prin curte. „Este lantul trofic prin care statul asigura locuri de munca tuturor. Gandacii mananca ce gasesc prin saloane si sunt striviti de pereti de asistente si infirmiere. Asa dam de lucru la zugravi. Aia care scapa sunt mancati de sobolani. Pe sobolani ii mananca maidanezii, iar hingherii intervin la final. Deci, toata lumea are un loc de munca”, raspundea ministrul Banicioiu in interviul meu imaginar. S-a schimbat ceva de atunci? Da. Medicii au plecat in numar tot mai mare. La fel si asistentele. Instrumentarul a mai imbatranit cu patru ani, de pana si muzeele cred ca il vor refuza. S-au mai spart niste tevi. Multe. S-au mai coscovit niste  pereti. Multi. Rezidentii regreta ca nu au facut Agronomia. Tot mai multi. Partidele s-au intrecut in promisiuni. Foarte multe. Guvernele s-au intrecut in minciuni. Fara numar.

Salariul e salariu, spaga e spaga

Cu o asemenea prostie scoasa pe gura Sorina Pintea calca in ridicol. Eufemistic spus. Un medic, chiar si incepator, poate fi platit si cu greutatea lui in aur. Este egal cu zero, atat timp cat dotarile sunt  ori bune de casat, ori pe cale de disparitie. Altele zac virgine pe holuri, pentru ca nimeni nu stie cum sa le foloseasca. Asta, ca sa nu mai vorbesc de cele care se plictisesc in asteptarea unui depanator, dar ministresa inca nu a aflat ca nimeni nu stie sa le repare. Sorina Pintea are pretentii la servicii medicale la nivel de UE. Aoleu! Cu ce? Cu medicamentele care lipsesc din spitale? Cu instrumentar chirurgical de multe ori improvizat? Cu pupinele care mai au putin si sarbatoresc semicentenarul? Cu asistente care nu misca un deget daca nu misti si tu o bancnota spre ele? Cu mentalitatea ca salariul e salariu, dar spaga ramane spaga?

Diagnostic: chemati tamplarul!

Sorin Pintea vrea servicii medicale ca in UE, uitand insa ca infrastructura spitaliceasca e la pamant. Facem spitale metropolitane, facem si din alea regionale, aud ca mai facem si unul republican. Da’ de ce sa nu facem direct unul european, cam de aici si pana la Ciulnita, pe care sa-l inchiriem pentru nunti si botezuri? Sorina Pintea vrea servicii medicale ca in Occident, crezand ca un salariu ca in UE rezolva totul. Uita insa ca, de regula, in Romania te internezi cu o boala, iar la iesire ai deja alta. Stiu, cunosc smecheria, niciun medic nu iti poate spune cu ce afectiune te externezi, decat daca ii tremura prea tare mana pe bisturiu. Si atunci e caz de tamplarie, nu de medicina.

author avatar
Valentin Boeru
2.802 afisari

3 COMENTARII

  1. Dupa cata bucurie are in rasetul MARIEI TEREZA doctorita e mai mult decat SATICAFUTUTA………….

  2. Lucru la domiciliu!Oportunitate foarte serioasă!
    Lucrezi în timpul liber!
    Te ajutăm pas cu pas!
    Comision direct motivant!info la: pacurarumarioara1964@gmail com

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger