AcasăNewsSamsung scoate pe sosea ecranul gigant care ajuta soferii sa faca depasiri...

Samsung scoate pe sosea ecranul gigant care ajuta soferii sa faca depasiri fara risc (VIDEO)

Cati dintre noi nu am auzit sau chiar am fost martorii unor situatii limita, pe soselele din tara, la care s-a ajuns ca urmare a faptului ca unii conducatori auto s-au angajat in depasirea unor autovehicule de mare tonaj, de genul TIR-urilor, care, data fiind marimea lor, ingreuneaza aceasta manevra rutiera, crescand pericolul la adresa sigurantei participantilor la trafic.

Doar ca riscul unui astfel de demers  ar putea fi redus sau chiar transformat in istorie, gratie unui concept inedit si al unei tehnologii moderne si, de ce nu, ingenioase, pe care compania Samsung o testeaza deja, de scurta vreme, insa doar pe soselele din Argentina. Pentru ca, deocamdata, din cate dezvaluie engadget.com, este vorba despre un proiect pilot. Care, insa, daca se va dovedi a fi de succes, va putea fi implementat la scara mai larga.

Din cate se poate vedea si din imaginile postate recent pe Youtube, proiectul in sine – denumit Safety Truck- e destul de simplu. Mai exact, o camera montata in partea din fata a unui autotren sau al oricarui alt autovehicul de mai mare tonaj poate genera imagini in partea din spate a TIR-ului respectiv. Care imagini sunt proiectate, in timp real, pe patru plasme unite intr-un ecran gigant, de pe care se poate zari, practic, partea din fata a soselei, mai exact ceea ce poate vedea si soferul „autotrenului gadgetat”. Astfel se pot evita situatiile de risc, dar si depasirile periculoase, care provoaca un numar semnificativ de accidente. In Argentina, dar si oriunde in lume.

[youtube]mbODLCXFoz8[/youtube]

[youtube]9oRj5dBDdSk[/youtube]

foto: captura youtube

author avatar
eNational
206 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger