AcasăNewsSalvat de o partitura: povestea elevului care nu a mai urcat in...

Salvat de o partitura: povestea elevului care nu a mai urcat in autocarul plecat de la Iasi!

(foto: ziarulevenimentul.ro)

Il cheama Alin, face parte din acelasi ansambu de la Palatul Copiilor din Iasi ca si ceilalti elevi care urcasera, vineri dimineata, in autocarul plecat spre Arad, catre un festival de folclor.

(foto: ziarulevenimentul.ro)

Doar ca pentru el, destinul (de copil serios si perfectionist) a fost altul. A ratat plecarea de la Iasi. Dar nu pentru ca nu a mai ajuns la timp sa plece cu ai sai colegi si cu profesorul si coregraful grupului, ci pentru ca, din cate a povestit chiar mama lui, a ales in ultimul moment sa nu mai mearga la concursul respectiv.

Primise o partitura noua, cu scurta vreme inainte de plecarea spre festival, asa ca s-a ferit sa mearga la Arad, de teama ca nu ar fi reusit sa o retina cum trebuie. „I-o dat o partitura noua si-o zis ca decat sa se faca de rusine, mai bine (nu se duce) si-o renuntat (…) am zis ca se prabuseste tot, stiind trebuia sa fie si copilul meu acolo”, a marturisit femeia, vizibil impresionata de cele intamplate, din cate s-a putut vedea din imaginile difuzate sambata de Digi 24. Aceasta a fost sansa lui. De care sunt constienti atat copilul, cat si cea care i-a dat viata.

Ambii au primit cu groaza vestea accidentului si s-au grabit sa mearga sa le aduca un omagiu celor doua cadre didactice care au pierit vineri. Vorbesc cu greu, e lesne de inteles motivul, despre ce au aflat ca s-a intamplat cu autocarul implicat in nenorocirea de pe DN 1, accident in urma caruia au murit 4 oameni, iar alti 26 au ajuns pe mana medicilor.

Neconcordatele aflate in atentia oamenilor legii

In timpul in care oamenii continua sa vina, inca de seara trecuta, sa aprinda lumanari in memoria profesorului Pop si a coregrafului Manoila, politistii ancheteaza cazul. In acest context e important de precizat ca, in conditiile in care deunazi, atat la scurta vreme de la producerea accidentului, dar si cateva ore mai tarziu au fost anuntate cifre diferite cu privire la numarul pasagerilor si, ca urmare, al victimelor accidentului, din directia IPJ Brasov s-a aprecizat, prin intermediul unui comunicat, faptul ca primele verificari au scos la iveala faptul ca autocarul avea montate cu patru scaune in plus fata de numarul inscris in certificatul de inmatriculare. Adica 29 de scaune, fata de 25 de locuri trecute in acte. De asemenea, pe foaia de parcurs a autovehiculului figurau, din cate mentioneaza aceeasi sursa, 24 de persoane, in conditiile in care, o matematica simpla scoate la iveala ca in autocar se aflau 30 de oameni – cei 26 de raniti, care au ajuns la spital, dar si cele patru persoane pentru salvarea carora nu s-a mai putut face nimic.

Acestea fiind ipotezele de lucru, oamenii legii au demarat o ancheta, care a inclus, inca de vineri, verificari la sediul firmei care detine autocarul, in vederea lamuririi tuturor aspectelor ce tin de „cursa groazei”.

267 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger