AcasăNewsSalvare la inaltime: un parapantist strain a avut nevoie de ajutor

Salvare la inaltime: un parapantist strain a avut nevoie de ajutor

Ziua de sambata i-a trimis pe munte pe pompierii militari prahoveni care, impreuna cu salvamontistii si jandarmii montani de la Sinaia, au raspuns unui apel prin care li se cerea ajutorul.

Un parapantist ramasese agatat intr-un copac, la o inaltime de circa 40 de metri, si nu mai putea coborai singur, se anuntase. Astfel ca, avand la ei o scara de dimensiuni semnificative, dar si o coarda cu care l-au asigurat pe turist, salvatorii au mers in zona indicata, adica undeva intre stana Regala si Sinaia, si au reusit sa-l readuca la sol pe barbat, in deplina siguranta. Din cate au comunicat reprezentantii ISU Prahova, „interventia a fost dificila din cauza arborelui foarte inalt si care se afla intr-o zona abrupta”.

Parapantistul, un barbat de origine franceza, e in afara oricarui pericol, din cate s-a mai anuntat si din cate se poate vedea dintr-un instantaneu, in care da mana cu unul dintre salvatorii sai. Cum anume a ajuns acesta sa nu mai poata controla aparatul de zbor nu se stie, dar foarte probabil ca barbatul nu va uita prea curand aceasta aventura.

foto: ISU Prahova

author avatar
Cristina Stefan
147 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger