AcasăNewsUPDATE: Turistul cautat in Bucegi dupa ce a cazut cu parapanta, gasit...

UPDATE: Turistul cautat in Bucegi dupa ce a cazut cu parapanta, gasit mort

Atat salvatorii montani, cat si un echipaj aflat la bordul unui aparat de zbor apartinand Ministerului de Interne au cautat in masivul Bucegi o persoana despre care nu se mai stia nimic, dupa ce a pornit cu parapanta din zona Caraiman.

UPDATE 2: Din pacate, operatiunea de cautare a turistului strain a avut un final trist, in sensul ca barbatul a fost gasit fara suflare.

Mai exact, „prezentand afectiuni medicale incompatibile cu viata, datorita impactului deosebit de puternic cu solul”, conform Salvamont Romania.

UPDATE: Actiunii de cautare a barbatului care ar fi disparut in Bucegi s-au alaturat si pompieri militari, dar si jandarmi montani.

„Acesta facea parte dintr-un grup de turisti straini format din doi americani si un neozeelandez. Cei trei s-au lansat cu parapanta de la Crucea Caraiman spre Busteni, insa la destinatie au ajuns doar doi dintre ei, care ulterior au apelat 112, anuntand ca cel de-al treilea membru al grupului, un american, ar fi disparut, fiind posibil sa fi cazut cu parapanta”, anunta reprezentantii ISU Prahova.

Conform aceleiasi surse, este vorba despre o operatiune dificila „din cauza zonei extinse de interventie”.

–––––––-

La actiunea „pentru cautarea salvarea unei persoane disparute dintr-un grup de parapantisti care au zburat din zona Caraiman pe valea Jepilor” participa atat salvamontisti de la Busteni si Sinaia, precum si de la  Serviciul Public Judetean Salvamont Prahova, din cate au anuntata reprezentantii Salvamont Romania, via Facebook.

Din cate se pare, barbatul cautat ar fi un turist american. Ramane de vazut daca se confirma, insa, aceasta ipoteza.

sursa foto: Facebook/romania.salvamont

author avatar
Cristina Stefan
224 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger