Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Salvamontistii au plecat in cautarea unui turist care s-a accidentat, pe un traseu din Bucegi

Salvamontistii au plecat in cautarea unui turist care s-a accidentat, pe un traseu din Bucegi

Autor:

Oamenii muntelui din Busteni, specializati in interventii de salvare a persoanelor aflate in dificultate in zona montana, au pornit, duminica, intr-o misiune dificila.

 

partie poiana.bv  300x225 Salvamontistii au plecat in cautarea unui turist care s a accidentat, pe un traseu din BucegiMai exact, salvamontistii vor sa ajunga cat mai repede la un barbat care a suferit o leziune la picior, in timpul unei escalade, intr-o zona dificila din Bucegi. Si cum accidentarea il impiedica sa se poata reintoarce singur la baza muntelui, salvatorii au pornit in cautarea si recuperarea sa, pentru ca turistul sa poata primi ingrijirile medicale de care are nevoie.

Gheorghe Haiduc, seful Salvamont Busteni, a explicat, intr-o interventie la postul B1 TV, ca estimeaza ca actiunea poate dura intre 8 si 10 ore. Apelul a fost primit in jurul orei 10, a mentionat Haiduc, fiind vorba despre un turist roman, care se afla pe munte alaturi de alte doua persoane, si care, in urma accidentarii, s-a plans de “dureri puternice la genunchi”. Nu in ultimul rand, reprezentantul Salbamontului a tinut sa precizeez un alt aspect important, si anume faptul ca traseul pe care s-a lovit barbatul este unul de alpinism, si nu destinat amatorilor.

Asadar, ramane de vazut in cat timp vor reusi sa ajunga la victima salvatorii montani, avand in vedere distanta pana la turist, dar si zona dificila, care ingreuneaza interventia.
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!